Ucraina continuă atacurile aeriene asupra regiunii Kursk

S.B.
Internaţional / 13 august

Ucraina continuă atacurile aeriene asupra regiunii Kursk

Ucraina a lansat marţi noi atacuri cu drone asupra regiunii ruse de la frontieră Kursk, la o zi după ce preşedintele Vladimir Putin a atacat Occidentul pentru susţinerea incursiunii surprinzătoare a Kievului pe teritoriul rus, informează news.ro.

Ministerul rus al Apărării a declarat că unităţile sale de apărare aeriană au distrus 12 drone deasupra regiunii Kursk, pe care Ucraina a atacat-o în urmă cu o săptămână. Kievul susţine că de atunci şi până luni, a capturat 1.000 de kilometri pătraţi din teritoriul rusesc.

Putin a spus luni că incursiunea Ucrainei - cea mai mare de când şi-a lansat invazia la scară largă în Ucraina în 2022 - are ca scop îmbunătăţirea poziţiei de negociere a Kievului înaintea unor posibile discuţii de pace. În cele mai detaliate comentarii publice ale sale de până acum privind atacurile, el a mai spus că Kievul, "cu ajutorul stăpânilor săi occidentali", încearcă să încetinească înaintarea forţelor ruse în Ucraina. Liderul de la Kremlin s-a întrebat retoric ce negocieri ar mai putea exista cu un inamic pe care l-a acuzat că trage fără discernământ asupra civililor şi instalaţiilor nucleare ruseşti.

Luni, comandantul suprem al Ucrainei, Oleksandr Sîrski, i-a spus preşedintelui Volodimir Zelenski că trupele îşi continuă înaintarea în teritoriul rus. "Continuăm să desfăşurăm o operaţiune ofensivă în regiunea Kursk. În prezent, controlăm aproximativ 1.000 de kilometri pătraţi din teritoriul Federaţiei Ruse", a declarat el într-un videoclip publicat pe contul Telegram al lui Zelenski.

Guvernatorul interimar din Kursk, Aleksei Smirnov, a declarat că Ucraina controla 28 de aşezări din regiune, iar incursiunea s-a desfăşurat pe o adâncime de 12 km şi o lăţime de 40 km.

În Kursk, 121.000 de persoane au plecat deja sau au fost evacuate, iar alte 59.000 erau în curs de evacuare, au declarat oficialii locali.

În regiunea Belgorod din Rusia, care se învecinează cu Kursk, 11 000 de civili au fost, de asemenea, evacuaţi, a declarat guvernatorul regiunii.

Forţele ucrainene din Kursk încercau să încercuiască Sudja, pe unde gazele naturale ruseşti ajung în Ucraina pentru a tranzita teritoriul ţării spre Europa, în timp ce lupte majore aveau loc în apropiere de Korenevo, la aproximativ 22 km de frontieră, şi Martinovka, potrivit unor bloggeri militari.

Forţele aeriene ucrainene au declarat marţi că Rusia a lansat peste noapte 38 de drone de atac şi două rachete balistice asupra Ucrainei. Întreaga ţară a fost pentru scurt timp sub alertă de raiduri aeriene la începutul zilei de marţi, dar acestea au fost între timp anulate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Asa cum probabil stiti deja Rusia nu poate lovi nuclear mari aglomerari urbane si nici nu poate lovi concentrari de trupe ucrainiene pentru ca ele nu exista .Tot ce poate face Moscova devine parte a punerii in scena a unui accident nuclear mai mult sau mai putin provocat sau punerea in valoare a unor lovituri nucleare tactice in tinuturile deja depopulate chiar de rusi spre a forma un statiu imens de demarcatie intre Rusia si Occident si asta doar in cazul in care Rusia simte ca pierde razboiul .Evident ne este cum ca si Ucraina poate face exact la fel daca Putin reuseste sa treaca de apararea ucrainienilor .Invazia lui Zelenski la Kursk are si o parte de simbolistica usor inteleasa de cei care stiu istorie acolo unde a fost confruntarea dintre rusi si germani in 23 august 2043 cu cele aproximativ 8000 de tancuri .Acum tancurile Leopard au revenit la Kursk .Nu stim inca amplitudinea loviturilor si nici numarul exact al tancurilor si trupelor ce se lupta acolo .Rusia este obligata sa atace cu tancurile si cu avioanele ei de ultima generatie ceea ce obliga Ucraina sa raspunda cu forta avioanelor F16 si cu forta tancurilor germane ce evident va redeschide memoria istoricilor germani .Cumva Germania nu poate uita altfel ziarele nemtesti nu se pronuntau pe subiect .Generalul Ciuca ne-a aratat deja o parte a povestii .Sa il urmarim .Poate are curajul sa ne spuna tot.

    1. 23 august ... _2043 ??? Atac în viitor ? :)

      Nene Rusiei i se a transmis demult că dacă folosește arme nucleare, chiar și de a joaca, va fi supusă unor sancțiuni totale și un sprijin necondiționat pentru Ucraina.de ex arme cu care Ucr să lovească adânc în teritoriul rus.

      In privința Rusiei un embargo pentru orice terță țară care va mai menține relații cu o Moscova nuclearoida va fi respectat de majoritatea țărilor. 

      Sigur că ar fi costisitor pt Occident da rupă relațiile cu India sau Brazilia de ex daca acestea nu vor susține izolarea totală a Rusiei , dar aceste decizii s au luat deja și i s au comunicat lui Putin care , după cum se vede , nu e prea vesel.

      Imprumuta de la Putin niste rachete nucleare tactice?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb