Ucraina încheie un acord cu Croaţia în vederea folosirii porturilor croate la Dunăre şi la Adriatica în exportul cerealelor

S.B.
Internaţional / 31 iulie 2023

Ucraina încheie un acord cu Croaţia în vederea folosirii porturilor croate la Dunăre şi la Adriatica în exportul cerealelor

Ucraina a ajuns la un acord cu Croaţia asupra "posibilităţii" folosirii porturilor croate de la Dunăre în vederea exportării cerealelor ucrainene, anunţă luni ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, în urma unei întâlniri cu omologul său croat Gordan Grlic-Radman, informează news.ro.

"Am convenit asupra posibilităţii folosirii porturilor croate de la Dunăre şi de la Marea Adriatică în transportul cerealelor ucrainene", anunţă Kuleba, potrivit site-ului Guvernului ucrainean.

"Acum vom lucra să construim cele mai eficiente rute către aceste porturi şi să profităm cât mai mult de această oportunitate", anunţă el.

"Fiecare contribuţie la deblocarea exporturilor (cerealelor ucrainene), fiecare ulă deschisă este o crontribuţie reală, eficientă la securitatea alimentară mondiale. Sunt recunoscător Croaţiei pentru ajutorul său contructiv", afirmă şeful diplomaţiei ucrainene.

Kievul face acest anunţ după ce Rusia s-a retras din Acordul de la Istanbul din iulie 2022 privind exportul cerealelor ucrainene la Marea Neagră, mediat de Turcia şi ONU.

Rusia a atacat, după ce a ieşit din acord, cu rachete şi drone, depozite ucrainene de cereale şi instalaţii folosite în exportul cerealelor în regiunea Odesa, atât în porturi maritme, cât şi fluviale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ucraina a facut sa curga Dunarea si prin Croaţia..

    1. Vukovar e port la Dunare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb