UE a aprobat ajutoare de stat de 377 milioane euro pentru "Airbus"

Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iunie 2017

Comisia Europeană a aprobat, ieri, acordarea unor ajutoare de stat în valoare de 377 milioane de euro din partea Franţei şi Germaniei pentru ca producătorul aeronautic european "Airbus Group" să poată să dezvolte noul său model de elicopter X6, Executivul comunitar apreciind că aceste ajutoare vor contribui la impulsionarea cercetării şi dezvoltării în blocul comunitar, informează Reuters, conform Agerpres.

Elicopterul X6 este considerat succesorul modelului Super Puma, unul din elicopterele de bază pentru industria petrolieră offshore. Atât Franţa, cât şi Germania vor oferi ajutoare de stat pentru ca "Airbus" să poată dezvolta acest model de elicopter. Susţinerea financiară publică se va ridica la 377 milioane de euro, sub forma unor avansuri rambursabile acordate pe o perioadă de opt ani (330 milioane de euro din partea Franţei şi 47,25 milioane euro din partea Germaniei).

"Sprijinul oferit de Franţa şi Germania va stimula investiţiile private în acest proiect. Sprijinul va ajuta la crearea unei noi generaţii de elicoptere, fără a provoca distorsiuni pe piaţă", a apreciat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.

Grupul "Airbus" este cel mai mare producător de elicoptere comerciale la nivel mondial. Luna aceasta, "Airbus" şi-a îmbunătăţit estimările pentru următorii 20 de ani în ceea ce priveşte cererea pentru aparate de zbor, până la 34.170 de avioane şi 730 de aeronave cargo, în valoare de 5.300 de miliarde de euro, deşi a înrăutăţit prognoza referitoare la creşterea traficului.

Al doilea mare producător global de avioane după "Boeing" din SUA a anunţat, recent, că se aşteaptă la majorarea cererii pentru reparaţii, instrucţie şi lucrări de modernizare, deoarece până în 2013 flota de avioane pe plan mondial va depăşi 40.000 de unităţi.

"Airbus" a înrăutăţit estimările privind privind creşterea traficului, de la 4,5% pe an la 4,4% pe an, pe fondul evoluţiilor de pe pieţele mature, precum America de Nord.

"Airbus" şi-a îmbunătăţit estimările din următorii 20 de ani privind avioanele cu un culoar şi aeronavele mari, cu două motoare, la 24.807 unităţi şi, respectiv, 8.686 unităţi, dar a revizuit în scădere prognoza pentru avioanele mai mari, cum ar fi A380, din cauza cererii slabe.

În ultimele luni, companiile aeriene au comandat mai puţine aeronave mari, cu patru motoare, cum sunt Airbus A380 şi Boeing 747, preferând avioane mai mici dar mai eficiente cu două motoare.

În 2016, "Airbus" nu a obţinut nicio comandă nouă pentru modelul A380, după ce Iranul a renunţat la intenţia de a achiziţiona 12 astfel de aeronave.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb