UE anchetează afacerea E.ON - Innogy

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 martie 2019

UE anchetează afacerea E.ON - Innogy

Achiziţia activelor Innogy de către grupul german de utilităţi E.ON ar putea reduce competiţia, potrivit autorităţilor de reglementare din Uniunea Europeană, care menţionează că aceas­tă afacere poate, totodată, genera majorarea preţurilor în Germania şi în alte state UE, anunţă Reuters, adăugând că autorităţile au lansat o anchetă privind această tranzacţie.

E.ON preia Innogy ca parte a unui schimb de active cu deţinătorul acestei companii, RWE, care a obţinut recent aprobarea UE pentru preluarea operaţiunilor cu energie regenerabilă şi nucleară din cadrul E.ON.

Comisia Europeană a adus în atenţie temeri legate de impactul afacerii E.ON - Innogy asupra competiţiei în Germania, Republica Cechă, Slovacia şi Ungaria. Executivul comunitar a lansat o anchetă amplă după ce E.ON şi Innogy au decis să nu ofere concesii în cadrul investigaţiei iniţiale lansate de Bruxelles în privinţa acestei preluări.

Un purtător de cuvânt al E.ON a declarat că ancheta extinsă era aşteptată dată fiind mărimea şi complexitatea afacerii. În plus, acesta spune că grupul încă este încrezător că tranzacţia se va finaliza în a doua jumătate din 2019.

"Clienţii individuali şi cei corporativi din Europa ar trebui să poată să cumpere electricitate şi gaze la preţuri competitive", a declarat, vineri, comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, adăugând: "Inves­tigaţia noastră urmăreşte să dea asigurări că achiziţia Innogy de către E.ON va permite o competiţie suficientă pe piaţă şi nu va genera creşteri de preţuri".

Compania E.ON este aşteptată să ofere concesii ca să înlăture temerile autorităţilor. UE va decide până în 23 iulie dacă dă undă verde sau blochează afacerea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb