UE avertizează Marea Britanie să-şi achite contribuţia la bugetul comunitar rectificat

Ziarul BURSA #Internaţional / 28 octombrie 2014

David Cameron: "În fiecare an se fac ajustări, uneori în plus, alteori în minus, dar niciodată nu a fost cazul să plătim încă două miliarde de euro".

David Cameron: "În fiecare an se fac ajustări, uneori în plus, alteori în minus, dar niciodată nu a fost cazul să plătim încă două miliarde de euro".

Comisia Europeană i-ar putea cere Marii Britanii să plătească penalităţi dacă premierul David Cameron îşi pune în practică ameninţarea că nu va achita cele două miliarde de euro cerute de executivul european pentru rectificarea bugetului pe anul în curs, transmite AFP, citându-l pe comisarul european pentru buget, Jacek Dominik.

"Legea le impune statelor să verse contribuţia la bugetul european până pe 1 decembrie. Dacă această prevedere nu este respectată, Comisia poate impune amenzi", a indicat oficialul comunitar, declarându-se în acelaşi timp "surprins" de poziţia exprimată pe acest subiect de premierul Cameron la Consiliul European de săptămâna trecută, conform Agerpres.

Şeful executivului de la Londra a spus că nu va plăti suma de două miliarde de euro ce i-a fost solicitată de Uniunea Europeană pentru acoperirea unor cheltuieli scadente până la finele anului în curs. "În fiecare an se fac ajustări, uneori în plus, alteori în minus, dar niciodată nu a fost cazul să plătim încă două miliarde de euro", şi-a motivat el poziţia. În plus, Cameron a avertizat că o asemenea cerere a Comisiei "nu ajută în problema apartenenţei Marii Britanii la UE", făcând aluzie la referendumul pe care, sub presiunea euroscepticilor, a promis că-l va organiza până în 2017 pentru a se decide dacă ţara sa rămâne în blocul comunitar.

În replică, preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a precizat că revizuirea contribuţiei fiecărei ţări la bugetul comunitar a fost calculată în urma reevaluării PIB-ului acestor state de către instituţiile independente abilitate şi această rectificare este calculată pe baza unor mecanisme pe care statele le-au convenit în unanimitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb