UE ia măsuri pentru limitarea importurilor de oţel

Ziarul BURSA #Internaţional / 4 februarie 2019

UE ia măsuri pentru limitarea importurilor de oţel

Comisia Europeană a introdus, începând de sâmbătă, 2 februarie, măsuri de salvgardare pentru a limita importurile de oţel în blocul comunitar, a informat Executivul comunitar într-un comunicat de presă.

Aceste măsuri de salvgardare vor înlocui măsurile provizorii introduse de Comisia Europeană în luna iulie 2018, după decizia autorităţilor americane de a introduce tarife vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu. Tarifele vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu, au intrat în vigoare la data de 23 martie 2018, iar începând cu data de 1 iunie 2018 se aplică şi producătorilor din UE, conform Agerpres.

Comisia Europeană precizează că o investigaţie demarată anul trecut a arătat că importurile de produse de oţel în UE au crescut semnificativ, ceea ce îi ameninţă pe producătorii europeni de oţel. Executivul comunitar adaugă că restricţiile impuse pentru accesul pe piaţa din SUA au dus la redirecţionarea oţelului spre piaţa din UE.

"Aceste măsuri sunt în deplină conformitate cu angajamentele asumate de UE în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi au fost elaborate cu atenţie pentru a păstra un flux de importuri care să garanteze o concurenţă efectivă pe piaţa siderurgică europeană şi suficiente alegeri pentru utilizatorii de oţel din UE", subliniază Comisia Europeană.

Măsurile de salvgardare anunţate vineri vizează 26 de categorii de produse din oţel şi constau într-o taxă suplimentară de 25% care va fi percepută numai după atingerea nivelului obişnuit al importurilor. Executivul comunitar subliniază că aceste măsuri ar urma să rămână în vigoare pentru o perioadă de până la trei ani dar pot fi revizuite în cazul modificării circumstanţelor.

Principalii exportatori de oţel în UE sunt China, India, Rusia, Coreea de Sud, Turcia şi Ucraina.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb