UE impune noi reguli energetice în sectorul imobiliar românesc

I.L.
Miscellanea / 15 noiembrie 2019

UE impune noi reguli energetice în sectorul imobiliar românesc

Uniunea Europeană a emis o directivă prin care ţara noastră trebuie să îmbunătăţească performanţa energetică a clădirilor până în martie 2020. Modificarea legislativă impune constructorilor şi proprietarilor mai multe reguli, printre care controlul consumului de energie şi instalarea echipamentelor pentru alimentarea vehiculelor smart, potrivit News.ro.

Directiva face parte din programul naţional România Eficientă, derulat de Energy Policy Group (EPG) până în anul 2022, menit să reducă emisiile de carbon şi creşterea eficienţei energetice, atât prin campanii de informare, cât şi prin realizarea unor proiecte de renovare a unor clădiri publice.

Radu Dudău , director şi co-fondator al EPG afirmă: "Eficienţa energetică a clădirilor este o prioritate a politicilor UE privind energia şi schimbările climatice, dar şi securitatea aprovizionării cu energie şi combaterea sărăciei energetice. Sectorul european al clădirilor este responsabil pentru 40% din consumul final de energie şi 36% din emisiile de gaze cu efect de seră. Revizuirea Directivei privind performanţa energetică a clădirilor a adus cerinţe noi de promovare a infrastructurii de electromobilitate şi de introducere de tehnologii inteligente în clădiri, accentuând dimensiunea de sănătate publică şi de calitate a vieţii pentru utilizatorii clădirilor", conform sursei menţionate.

Conform noii legi proprietarii, administratorii sau investitorii sunt obligaţi să asigure clădirilor noi, clădirilor existente, supuse renovărilor majore, obligativitatea montării unor dispozitive de autoreglare şi sisteme de automatizare şi control al consumului de energie.

În cazul clădirilor care au mai mult de zece lovuri de parcare adiacente sau în interiorul clădirii clădirii, va fi obligatorie exitenţa punctelor de reîncărcare şi infrastructură pentru vehiculele electrice. De asemenea, în cazu proiectării unei clădiri se va lua în calcul necesitatea mijloacelor de transport destinate persoanelor dizabilităţi, contorizarea inteligentă; facilitarea utilizării bateriilor vehiculelor electrice ca sursă de energie şi siguranţa în caz de incendiu.

România Eficientă doreşte să grăbească îndeplinirea prevederilor stabilite prin Directivele UE pentru anul 2030 în privinţa reducerii emisiilor de carbon şi a creşterii eficienţei energetice. Modificările incluse în proiectul de lege privind performanţa energetică a clădirilor, a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnul care este director şi co-fondator al EPG ,este cel care a coordonat realizarea strategiei energetice, acum cativa ani si care zace si acum in sertarele fostului ME ?

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb