UE lansează proceduri de infringement împotriva Ungariei şi Poloniei cu privire la încălcarea drepturilor LGBT

S.B.
Internaţional / 15 iulie 2021

UE lansează proceduri de infringement împotriva Ungariei şi Poloniei cu privire la încălcarea drepturilor LGBT

Comisia Europeană (CE) a lansat joi proceduri de infringement împotriva Ungariei cu privire la legea care interzice "promovarea" homosexualităţii în rândul minorilor, şi împotriva Poloniei, cu privire la "zone fără ideologie LGBT" impuse de către anumite comunităţi locale, informează news.ro.

Comisia, care denunţă caracterul discriminatoriu al acestor măsuri împotriva lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), a trimis celor două ţări scrisori de avertisment.

Este vorba despre prima etapă a unei proceduri care poate conduce la sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), iar apoi la sancţiuni financiare.

Budapesta şi Varşovia au două luni la dispoziţie să răspundă acestor scrisori.

"Egalitatea şi respectarea deminităţii şi drepturilor omului sunt valori fundamentale ale UE, consacrate prin Articolul 2 al Tratatului Uniunii Europene. Comisia va folosi toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a apăra aceste valori", subliniază într-un comunicat Bruxellesul.

Ungaria a adoptat la 15 iunie o lege care interzice "reprezentarea sau promovarea" homosexualităţii şi schimbării de sex în rândul minorilor.

Preşedinta CE Ursula von der Leyen a catalogat drept "o ruşine" această lege, care a intrat în vigoare săptămâna trecută", însă Guvernul ungar a respins criticile şi cererile Comisiei.

În Polonia, aproximativ 100 de colectivităţi locale au adoptat, începând din 2019, o rezoluţie "împotriva ideologiei LGBT" sau o "hartă a drepturilor familiilor".

Ele reprezintă aproximativ o treime din teritoriul polonez şi se află în principal în sud-estul şi în estul ţării, zone în mod tradiţional catolice.

Aceste decizii au determinat Comisia Europeană, în iulie 2020, să priveze de subvenţii, în cadrul unui program de înfrăţire, unele dintre aceste municipalităţi.

Ursula von der Leyen a denunţat nişte "zone fără umanitate", care "nu au ce căuta" în UE, în primul său discurs despre starea Uniunii, în Parlamentul European (PE), în septembrie 2020.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Daca vor sa-si arate pana la capat, dispretul si dezacordul fatza de decizia mizerabila a Infectiei sexo-marxiste, numite UE, Polonia si Ungaria n-a trebui sa le plateasca nici macar 1 eurocent!

    1. Cred ca Ungurii si Polonezi o sa ii dea multa MUIE la UE.Fac pariu ca daca erea vorba despre Romania,Iohannis si Catu se CACAU pe ei si le lingeau si sulele la europeni numai sa ii ierte. Adica le aratau celor de la UE,ca deja ei sunt LGTBQ.!

      Bineinteles!

    si uite cum neomarxismul ue da cu capul in perete!

    anglia a iesit 

    cu elvetia lucrurile sunt f incurcate 

    pe cand cortina finala?

    ce piata de desfacere pierd greii nemti si frantzuji?! 

    Sa o ia dracu pe Ursula asta si pe toti stricatii de la Bruxelles!A avut dreptate Erdogan cand a tinut-o in picioare,trebuia s-o puna la colt,in genunchi,pe coji de nuca,cu mainile sus.Chiar ma intreb,ce cautam noi in UE?Suntem obligati sa le tinem lumanarea deviatilor sexuali sau de orice fel?Nu-si pot vedea de treaba lor,nu pot fi discreti?Daca se considera normali,de ce mai au nevoie de protectie sau de ,,promovare,,?Nu le convine in UE,valea in tarile musulmane ca le asigura aia toate drepturile!Si inca ceva:de cand a intrat USR la guvernare e dezastru,sunt ca niste caini salbatici hamesiti.

    ce drepturi le sint incalcate ? este o minciuna ! orban a spus ca nu vrea propaganda pornografica la copii , asa cum este normal , dar gasca de bulangii de la brxls nu renunta , mania prostului ! eu nu inteleg de ce orban nu face referendum cu ,care sa le dea in cap .nu se poate ca o mana de bulangii sa faca legea pe planeta !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb