UE le-ar putea interzice marilor bănci tranzacţionarea propriului capital

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 ianuarie 2014

UE le-ar putea interzice marilor bănci tranzacţionarea propriului capital

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană (UE) s-ar putea confrunta cu o intedicţie strictă pe operaţiunile de proprietary trading (tranzacţionarea propriului capital), începând din 2018, conform unui proiect al comisarului european pentru pieţe financiare, Michel Barnier, informează Bloomberg News.

Agenţia menţionează că, potrivit unui document pe care l-a obţinut, autorităţile de reglementare ar trebui, de asemenea, până la data menţionată, să evalueze dacă unele bănci ar trebui să-şi desprindă activităţile de proprietary trading în unităţi capitalizate separat.

Documentul menţionat arată că interdicţia pe proprietary trading va fi aplicată în cazul în care autorităţile de reglementare identifică băncile ca fiind "de importanţă sistemică" la nivel global sau dacă instituţiile de credit au depăşit anumite praguri financiare. Planul UE mai include măsuri de sporire a transparenţei pe segmentul tranzacţiilor de finanţare, cum sunt acordurile de răscumpărare (operaţiuni repo).

Conform documentului UE, aproximativ 29 de bănci vor fi afectate de interdicţia pe proprietary trading. Dar autoritatea de supraveghere ar putea extinde interdicţia la bănci mai mici din considerente de stabilitate financiară.

Planul presupune ca băncile ce nu sunt considerate de importanţă sistemică globală să fie supuse interdicţiei pregătite de UE dacă activele lor depăşesc 30 de miliarde euro (41 miliarde dolari) timp de trei ani consecutiv şi dacă, în aceeaşi perioadă, tranzacţiile totale anuale derulate de acestea au depăşit 70 de miliarde euro sau 10% din vânzările totale.

Documentul mai notează că băncilor majore nu le vor fi permise investiţiile în fonduri speculative sau în alte entităţi care sponsorizează fonduri speculative, ca să le împiedice să eludeze interdicţia pe proprietary trading.

Conform Bloomberg, Barnier vrea să anunţe acest plan până la finele lunii curente. Proiectul său trebuie să primească aprobarea Parlamentului European şi a guvernelor naţionale ca să devină lege.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb