UE nu va contesta anularea de către justiţie a unei amenzi de 997 milioane de euro impusă de Qualcomm

F.D.
Internaţional / 30 august 2022

UE nu va contesta anularea de către justiţie a unei amenzi de 997 milioane de euro impusă de Qualcomm

Autorităţile de reglementare antitrust din UE nu vor face recurs împotriva unei hotărâri judecătoreşti de anulare a amenzii de 997 de milioane de euro pe care o impusese Qualcomm, au spus persoane familiare cu chestiunea, într-un câştig major pentru producătorul de cipuri din SUA, care încheie o saga de lungă durată, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Tribunalul cu sediul în Luxemburg, a doua cea mai înaltă instanţă din Europa, în hotărârea sa din iunie, a fost extrem de critică cu privire la gestionarea cazului de către Comisia Europeană, declarând că neregulile procedurale au afectat drepturile la apărare ale Qualcomm.

Judecătorii au invalidat, de asemenea, analiza Comisiei conform căreia plăţile efectuate de Qualcomm către Apple erau anticoncurenţiale, deoarece autoritatea de reglementare nu a ţinut cont de toate faptele relevante.

Ar fi foarte dificil pentru autoritatea de persoane familiarizate cu problema.

Hotărârea a fost un eşec major pentru şefa antitrust a UE, Margrethe Vestager, care a dat amenzi de miliarde de euro Google, divizie a grupului Alphabet, şi a deschis investigaţii asupra Amazon, Apple şi proprietarul Facebook, Meta, ca parte a represiunii împotriva Big Tech.

Comisia Europeană, care poate face recurs la Curtea de Justiţie a UE (CJUE) pe probleme de drept, a refuzat să comenteze.

Decizia Comisiei de a nu contesta concluzia Curţii nu este surprinzătoare, a spus Peter Alexiadis, profesor invitat la King's College din Londra.

"Chiar dacă Comisia ar avea succes pe fondul recursului, o astfel de victorie nu ar fi altceva decât simbolică, având în vedere faptul că decizia Comisiei ar fi totuşi inevitabil anulată din motive procedurale, în condiţiile în care cazul Comisiei pare a fi slab," a spus el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum? Ce citim noi aici? Ca UE/CE a fost criticata de propriul tribunal cum ca a lipsit o persoana de dreptul la aparare? Uaaaaau. Asta este titlul care trebuia pus.

    Comisia Europeana este o dictatura ticaloasa care a nenorocit milioane de vieti cu certificatul de sorginte fascistoida si cu amenzi sau actiuni impotriva unor entitati (fie societati, fie state) care au alte opinii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb