UE propune: Băncile listate trebuie să-şi schimbe firmele de audit la cel mult 24 de ani

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 decembrie 2013

UE propune: Băncile listate trebuie să-şi schimbe firmele de audit la cel mult 24 de ani

Băncile şi companiile listate la bursă trebuie să-şi schimbe echipele de audit după cel mult 24 de ani de la angajarea acestora, conform unui proiect al negociatorilor Uniunii Europene, menit să susţină supravegherea corporatistă, informează Bloomberg.

Proiectul de acord al parlamentarilor UE arată că societăţile în cauză trebuie să-şi schimbe compania de audit la fiecare zece ani, însă au dreptul la o prelungire de până la 14 ani, în cazul în care derulează un proces de licitaţie şi au angajate mai mult de o firmă de specialitate, potrivit afirmaţiilor lui Michel Barnier, comisar european pentru servicii financiare. Companiile cu un singur auditor primesc permisiunea de prelungire cu numai zece ani, în cazul în care derulează o licitaţie.

Firmele de audit se vor confrunta, de asemenea, cu limite la furnizarea de consultanţă şi alte servicii companiilor ale căror bilanţuri le analizează.

"Deşi mai puţin ambiţioasă decât planul iniţial al Comisiei Europene, propunerea urmăreşte să consolideze independenţa auditorilor", a declarat Barnier, adăugând: "Luate împreună, măsurile convenite de parlamentari vor consolida semnificativ calitatea auditului în Uniunea Europeană".

Oficialul european a subliniat că unul dintre principalele obiective ale noilor norme îl reprezintă limitarea conflictelor de interese. Astfel, auditorii vor fi restricţionaţi în asigurarea de servicii auxiliare companiilor ale căror conturi le supraveghează (spre exemplu, limitarea servicilor care au legătură cu strategia financiară sau de investiţii).

Proiectul de acord a fost încheiat în noaptea de luni spre marţi, de către parlamentarii europeni şi oficialii Lituaniei, ţara care deţine preşedinţia rotativă a UE. Proiectul trebuie analizat acum de alte guverne naţionale, necesitând aprobarea parlamentelor, respectiv statelor, ca să intre în vigoare.

Michel Barnier a făcut apel la revizuirea normelor în materie după colapsul gigantului bancar american "Lehman Brothers Holdings" Inc., considerând că acest caz a ridicat semne de întrebare privind calitatea companiilor de audit. Potrivit Comisiei Europene, diviziile regionale ale celor patru giganţi ai auditului, KPMG LLP, "PricewaterhouseCoopers" LLP, "Ernst & Young" LLP şi "Deloitte & Touche" LLP, au o cotă de piaţă de peste 85% în majoritatea statelor membre UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb