UE trebuie să pună în aplicare măsuri de refacere a zonele sale terestre şi maritime

D.R.
Miscellanea / 12 iulie 2023

UE trebuie să pună în aplicare măsuri de refacere a zonele sale terestre şi maritime

Până în 2030, UE trebuie să pună în aplicare măsuri de refacere care să acopere cel puţin 20% din zonele sale terestre şi maritime, potrivit eurodeputaţilor, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

În urma dezbaterii de marţi asupra legii UE privind refacerea naturii, Parlamentul şi-a adoptat astăzi poziţia cu 336 voturi pentru, 330 împotrivă şi 13 abţineri. Votul de respingere a propunerii Comisiei nu a fost aprobat (312 voturi pentru, 324 împotrivă şi 12 abţineri). Deputaţii subliniază că refacerea ecosistemului este esenţială pentru combaterea schimbărilor climatice şi a pierderii biodiversităţii şi reduce riscurile pentru securitatea alimentară. Aceştia subliniază că proiectul de lege nu impune crearea de noi zone protejate în UE şi nici nu blochează noi infrastructuri de energie din surse regenerabile, prin adăugarea unui nou articol care subliniază că astfel de instalaţii sunt în mare măsură în interesul public.

Parlamentul subliniază că noua lege trebuie să contribuie la îndeplinirea angajamentelor internaţionale ale UE, în special a cadrului global al ONU privind biodiversitatea de la Kunming-Montreal. Deputaţii sprijină propunerea Comisiei de a pune în aplicare măsuri de restaurare până în 2030, care să acopere cel puţin 20% din toate zonele terestre şi maritime din UE. Parlamentul afirmă că legea se aplică numai atunci când Comisia a furnizat date privind condiţiile necesare pentru a garanta securitatea alimentară pe termen lung şi atunci când ţările UE au cuantificat suprafaţa care trebuie restabilită pentru a atinge obiectivele de refacere pentru fiecare tip de habitat. Parlamentul prevede, de asemenea, posibilitatea de a amâna obiectivele în cazul unor consecinţe socioeconomice excepţionale.În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentului regulament, Comisia ar trebui să evalueze orice decalaj între nevoile financiare legate de refacerea naturii şi finanţarea disponibilă din partea UE şi să analizeze soluţii pentru a elimina acest deficit, în special prin intermediul unui instrument specific al UE.

După vot, raportorul Cesar Luena (SD, Spania) a declarat: "Legea privind refacerea naturii este un element esenţial al Pactului verde european şi respectă consensul ştiinţific şi recomandările de refacere a ecosistemelor Europei. Fermierii şi pescarii vor beneficia de pe urma acesteia şi vom asigura un pământ locuibil pentru generaţiile viitoare. Poziţia noastră adoptată astăzi transmite un mesaj clar. Acum trebuie să continuăm pe calea cea bună, să ne apărăm poziţia în timpul negocierilor cu statele membre şi să ajungem la un acord înainte de încheierea mandatului acestui Parlament pentru a adopta primul regulament privind refacerea naturii din istoria UE."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb