UE va introduce tarife definitive pentru bicicletele electrice din China

M.I.
Internaţional / 19 decembrie 2018

UE va introduce tarife definitive pentru bicicletele electrice din China

Guvernele statelor membre UE au fost de acord ieri să introducă tarife definitive pentru a frâna importurile de biciclete electrice ieftine din China, care, potrivit producătorilor europeni, beneficiază de subvenţii incorecte şi în consecinţă inundă piaţa Uniunii Europene, au declarat pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.

Comisia Europeană a propus ca tarife finale cuprinse între 18,8% şi 79,3% să se aplice tuturor importurilor de bicicletele electrice din China.

Tarifele pentru bicicletele electrice reprezintă ultimele măsuri adoptate de UE împotriva unor exporturi din China, variind de la panouri solare la oţel, care au declanşat critici din partea Beijingului. Uniunea Europeană împărtăşeşte îngrijorările SUA cu privire la transferurile de tehnologie şi subvenţiile de stat, dar nu vrea să declanşeze un război comercial.

Importurile de biciclete electrice din China sunt vizate deja de tarife vamale provizorii, cuprinse între 21,8% şi 83,6%, stabilite în luna iulie. Însă, tarifele definitive trebuie aprobate de statele membre UE şi introduse înaintea datei de 18 ianuarie 2019. În mod normal, tarifele se aplică pentru o perioadă de cinci ani.

Grupului taiwanez Giant, unul dintre cei mai mari producători mondiali de biciclete, cu uzine în China şi Olanda, ar urma să îi fie impuse tarife de 24,8%.

O analiză a Comisiei Europene a arătat că exporturile chineze de biciclete electrice în Uniunea Europeană s-au triplat în perioada 2014-2017, iar cota lor de piaţă a urcat la 35%, în timp ce preţul mediu de vânzare a scăzut cu 11%. De asemenea, Executivul comunitar susţine că producătorii chinezi beneficiază de preţuri controlate la aluminiu, de finanţări în condiţii avantajoase precum şi de facilităţi la achiziţionarea de terenuri şi facilităţi fiscale.

Asociaţia Producătorilor Europeni de Biciclete a salutat intenţia Comisiei, subliniind că investigaţiile au arătat că bicicletele electrice chinezeşti au inundat piaţa din UE la preţuri artificial de scăzute, graţie subvenţiilor. Asociaţia adăugă că introducerea de tarife ar proteja 90.000 de muncitori din UE şi peste 800 de companii mici şi mijlocii împotriva unei concurenţe incorecte.

Pe lista producătorilor europeni de biciclete se regăsesc firmele olandeze Accell şi Gazelle, firma Eurosport DHS din România şi compania germană Derby Cycle Holding.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb