UE va investi 22 miliarde de euro în cercetare şi inovare

F.A.
Internaţional / 10 iulie 2013

Comisia Europeană (CE), statele membre ale Uniunii Europene (UE) şi industria europeană vor investi peste 22 miliarde de euro în următorii şapte ani în domeniul inovării pentru sectoarele care generează locuri de muncă de înaltă calitate, arată un comunicat de presă.

Cea mai mare parte a investiţiilor are ca destinaţie cinci parteneriate public-private în ceea ce priveşte medicamentele inovatoare, aeronautica, industriile ecologice, pilele de combustie şi hidrogen, precum şi electronica.

Conform CE, aceste parteneriate de cercetare vor stimula competitivitatea industriei din UE în sectoare care furnizează deja peste 4 milioane de locuri de muncă. De asemenea, acestea vor găsi soluţii la provocările majore pentru societate care nu sunt soluţionate suficient de rapid prin acţiunea exclusivă a forţelor pieţei, cum ar fi reducerea emisiilor de dioxid de carbon sau furnizarea următoarei generaţii de antibiotice. Pachetul propune şi extinderea unei iniţiative de regrupare a investiţiilor în cercetare şi inovare în domeniul gestionării traficului aerian, în sprijinul cerului unic european.

José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a declarat: "UE trebuie să-şi păstreze poziţia de lider în sectoarele mondiale ale tehnologiilor strategice care oferă locuri de muncă de înaltă calitate. Acest pachet de investiţii în domeniul inovării combină fonduri publice şi private pentru a-şi atinge obiectivele. Aceasta este o demonstraţie perfectă a modului în care bugetul UE este un buget pentru creştere."

În general, o propunere de investiţii în valoare de 8 miliarde EUR pentru următorul program de cercetare şi inovare al UE, Orizont 2020, va asigura aproximativ 10 miliarde EUR din partea industriei şi aproape 4 miliarde EUR din partea statelor membre ale UE.

Comisarul european pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, Máire Geoghegan-Quinn, a menţionat: "Aceste iniţiative nu numai că participă la consolidarea economiei noastre, ele reprezintă o investiţie pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii. Cooperarea ne va permite să abordăm aspecte cărora nicio societate sau ţară nu poate le face faţă singură".

Cele cinci parteneriate public-private, denumite "iniţiative tehnologice comune" (ITC), sunt:

- Iniţiativa privind medicamentele inovatoare 2 (IMI2): pentru elaborarea generaţiei următoare de vaccinuri, medicamente şi tratamente, cum ar fi noi antibiotice;

- Pile de combustie şi hidrogen 2 (FCH2): pentru extinderea utilizării unor tehnologii nepoluante şi eficiente în transporturi, industrie şi energie;

- Clean Sky 2 (CS2): pentru proiectarea unor aeronave mai ecologice, mai silenţioase cu mult mai puţine emisii de CO2;

- Industrii ecologice (BBI): pentru utilizarea resurselor naturale regenerabile şi a tehnologiilor inovatoare pentru produse cotidiene mai ecologice;

- Componente şi sisteme electronice (ECSEL): pentru a stimula capacităţile europene de fabricare a produselor electronice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb