UE va reacţiona dacă SUA va majora taxele

V.D.
Internaţional / 24 iunie 2018

UE va reacţiona dacă SUA va majora taxele

Uniunea Europeană va răspunde dacă Statele Unite vor majora taxele vamale pentru automobilele fabricate în blocul comunitar, a declarat un oficial al Comisiei Europene, aceasta fiind cea mai recentă reacţie în conflictul comercial care escaladează, transmite Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat vineri că va impune o taxă vamală de 20% tuturor importurilor de automobile asamblate în Uniunea Europeană, la o lună după ce administraţia sa a lansat o investigaţie pentru a constata dacă importurile reprezintă un pericol pentru securitatea naţională.

"Dacă vor decide să crească taxele pe importuri, din nou nu vom avea de ales decât să reacţionăm. Nu dorim să ne certăm în public din cauza comerţului, pe Twitter. Ar trebui să punem capăt escaladării", a afirmat vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, în comentarii publicate în ziarul francez Le Monde.

Indicele european al acţiunilor companiilor auto a scăzut vineri, după avertismentul dat de Trump. Acţiunile producătorilor americani Ford Motor şi General Motors au scăzut la rândul lor.

"Dacă aceste tarife şi bariere nu sunt eliminate, vom impune tarife de 20% pentru toate maşinile construite acolo (în Europa n.r.) care intră în SUA", a scris Trump pe Twitter.

Departamentul pentru Comerţ are termen până în februarie 2019 să investigheze dacă importurile de automobile şi componente reprezintă un risc pentru securitarea naţională.

Secretarul pentru Comerţ Wilbur Ross a declarat joi că departamentul vrea să finalizeze ancheta până la sfârşitul lui iulie sau august. Departamentul pentru Comerţ intenţionează ca în iulie să organizeze două zile de consultări publice referitoare la această investigaţie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb