UE verifică dacă producătorii de oţel din China au evitat tarifele de import

Ziarul BURSA #Internaţional / 9 noiembrie 2016

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) investighează dacă firmele chineze au livrat oţel prin alte state pentru a evita taxele anti-dumping, pe fondul intensificării disputelor comerciale cu cel mai mare producător de oţel din lume, transmite Reuters.

Oficiul European de Luptă Antifraudă nu a dat detalii privind investigaţiile în derulare dar, conform unui documente de pe site-ul Ministerului Comerţului din Vietnam, OLAF investighează 190 de cazuri în care produse din oţel chinezesc au ajuns în Portugalia, Spania şi Polonia din Vietnam, în perioada 2013-2014, relatează Agerpres.

OLAF estimează că valoarea livrărilor prin Vietnam se ridică la aproximativ 19 milioane de dolari iar acel oţel avea certificat de origine vietnamez, a anunţat Ministerului Comerţului din Vietnam. Dacă informaţiile se confirmă, OLAF va aplica taxe retroactive de 58% din valoarea livrărilor.

Autorităţile chineze nu au dorit să comenteze informaţia, în timp ce autorităţile vietnameze au declarat pentru Reuters că s-au întâlnit deja cu o delegaţie de la OLAF.

"Vom coopera în mod activ cu UE în privinţa investigaţiilor şi vom adopta rapid măsurile ce se impun", a declarat un oficial vietnamez.

Şi Departamentul Comerţului din SUA a anunţat luni deschiderea unei anchete pentru a verifica dacă producătorii chinezi au deviat livrările prin Vietnam pentru a evita tarifele de import din SUA. Producătorii de oţel din SUA susţin că autorităţile de la Beijing subvenţionează ilegal exporturile de oţel.

În august, Comisia Europeană (CE) a impus definitiv taxe anti-dumping pentru platbandele de oţel laminate la rece provenite din China şi Rusia. Taxele sunt valabile pe o perioadă de cinci ani şi pentru prima dată vor fi aplicate retroactiv, la importurile înregistrate în cele două luni care au precedat adoptarea de măsuri provizorii, în 12 februarie 2016.

Taxele se aplică platbandelor de oţel laminate la rece, care sunt folosite în industria auto, în construcţii şi pentru fabricarea containerelor de transport pe mare.

Taxele variază între 19,7% şi 22,1% pentru companiile chineze şi între 18,7% şi 36,1% pentru firmele ruseşti, în creştere faţă de taxele anti-dumping provizorii pentru platbandele de oţel laminate la rece provenite din China şi Rusia, anunţate de CE în 12 februarie 2016.

Scopul este, potrivit Comisiei Europene, restabilirea unor condiţii echitabile de concurenţă între UE şi producătorii străini, pe fondul supracapacităţii de producţie din industria globală a oţelului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb