UEFA va crea un grup pentru îmbunătăţirea sustenabilităţii financiare a fotbalului european

D.T.
Sport / 29 aprilie 2023

UEFA va crea un grup pentru îmbunătăţirea sustenabilităţii financiare a fotbalului european

UEFA va crea un grup de lucru pentru a îmbunătăţi sustenabilitatea financiară a fotbalului european pe termen lung, care va fi format din 11 reprezentanţi ai federaţiilor naţionale, Asociaţiei europene a cluburilor (ECA), ligilor europene, FIFPro Europa şi colectivului "Football Supporters Europe", informează Agerpres.

Crearea acestui grup a fost decisă ieri, în cadrul şedinţei Comitetului de licenţiere a cluburilor, prezidat de vicepreşedintele UEFA Gabriele Gravina, care a abordat probleme legate de licenţele cluburilor şi sustenabiliatea financiară.

Conform UEFA, "cu consensul crescând în rândul părţilor interesate că sustenabilitatea financiară este esenţială pentru viitorul fotbalului european, comisia a subliniat necesitatea de a aplica în mod consecvent cadrele de reglementare ale UEFA şi de a le îmbunătăţi în continuare, dacă este necesar".

Organizaţia a precizat că "tranzacţiile recente din fotbalul european la nivel de club au ridicat îndoieli cu privire la aplicarea consecventă a noilor Regulamente UEFA privind sustenabilitatea financiară" şi, ca răspuns, Comitetul de licenţiere a cluburilor a propus modificări referitoare la "contabilitatea operaţiunilor de transfer pentru a preveni practici abuzive şi garantarea tratamentului egal".

În plus, Comitetul a convenit să exploreze noi modalităţi de îmbunătăţire a durabilităţii şi competitivităţii pe termen lung a fotbalului european şi să formeze grupul de clubul specializat, menţionat anterior, arată sursa.

UEFA a explicat că va analiza impactul impozitelor naţionale şi al taxelor sociale în diferite jurisdicţii, pentru a dezvolta mecanisme eficiente şi echitabile de control al costurilor.

Se va examina, de asemenea, fezabilitatea unor măsuri specifice care să completeze regula actuală privind costurile echipei, cu scopul de a îmbunătăţi controlul costurilor, de a promova dezvoltarea jucătorilor tineri şi de a încuraja o mai bună redistribuire a resurselor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb