ULTIMA ZI DE AUDIERI PENTRU MINIŞTRII DIN CABINETUL CÎŢU Marcel Vela, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne

D.F.
Politică / 5 martie 2020

Marcel Vela, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne

Actualizare - Marcel Vela a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne din partea Comisiilor reunite pentru apărare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. S-au înregistrat 17 voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi două "abţineri".

---

Actualizare - Virgil Popescu a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Membrii Comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat, reunite, au acordat 24 voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi 3 "abţineri".

---

Actualizare - Ioan Marcel Boloş, propus pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene a fost avizat pozitiv de către comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. Au fost acordate 12 voturi "pentru", 5 voturi "împotrivă" şi 5 "abţineri".

---

Actualizare - Bogdan Aurescu, ministrul propus al Afacerilor Externe a primit aviz pozitiv pentru a treia oară consecutiv. În favoarea sa au votat 23 de parlamentari, iar 7 s-au exprimat "împotrivă".

---

Actualizare - Aviz negativ pentru ministrul desemnat al Muncii, Violeta Alexandru, în comisiile de specialitate din Parlament. Au fost exprimate 28 de voturi "împotrivă" şi 11 "pentru".

Aceasta a acuzat parlamentarii PSD că induc o stare de teamă întrebând dacă vor creşe pensiile şi a pus pe masă un carton pe care scria "Nu tăiem pensii, nu tăiem salarii".

Ministrul Muncii a fost din nou întrebat dacă se vor majora pensiile de la 1 septembrie şi dacă va aplica legea salarizării unitare adoptată de guvernul PSD. Violetei Alexandru i s-a reproşat că în programul de guvernare sunt "pagini întregi goale".

"Chiar mă întrebam dacă se termină şedinţa şi nu primesc întrebarea. Nu ştiu despre ce pagini goale spuneţi, programul de guvernare ţinteşte obiectivele principale. Dacă scriam cum aţi scris dumneavoastră, o sută de pagini şi nu făceam nimic (..) sunt strict acele obuective care se pot pune în aplicare" a replicat Alexandru.

"Orice întrebare care se repetă pe această remă nu face decât să inducă în populaţie teamă. Răspunsul este acesta pe care l-am dat şi data trecută; banii sunt în buget, legea va fi aplicată. Dacă sunt necesare corecţii (...) vom comunica public, dacă sunt punctual necesare modificări, dar nu în sensul de a nu respecta creşterea pensiilor începând cu toamna acestui an. Cu cât întrebaţi, nu faceţi decât să stârniţi o teamă în populaţie" le-a spus Violeta Alexandru parlamentarilor.

La un moment dat, aceasta a fost apostrofată de unul dintre aleşi, care i-a reproşat că are ceva împotriva celor care lucrează în sistemul public: ""Nu vă daţi cea mai înţeleaptă, că v-a plătit Soros salariile!".

Întrebată care este profesia sa de bază, Violeta Alexandru a spus că este analist politic, dar că de-a lungul activităţii sale a făcut management.

"Am terminat o primă variantă a reorganizării ANOFM", a anunţat Violeta Alexandru, spunând că va lansa o dezbatere pe acest subiect.

Ministrul desemnat al Muncii a precizat că pune la punct o platformă destinată românilor din afara graniţelor, interesaţi de locurile de muncă disponibile în România.

"Organizând un sistem de difuzare de informaţii, respectiv o platformă pentru a pune la dispoziţia românilor noştri din diaspora date minimale despre oferta locurilor de muncă din România sunt interesată să urmăresc dacă această măsură produce un efect, să urmăresc în ce măsură această pârghie este utilă şi dacă nu este utilă ce trebuie îmbunătăţit, ce trebuie făcut în continuare" a spus ministrul desemnat.

Violeta Alexandru a vorbit şi despre victimele violenţei domestice, spunând că au fost deschise 42 de centre "tip locuinţă" destinate acestora, dar şi o linie telefonică pusă la dispoziţie victimelor.

Aceasta a precizat în cel mult o lună va fi funcţională o platformă destinată sistemului de adopţie, care urmăreşte situaţia copilului inclusiv post-adopţie.

"Sunt conştientă că până la aşezarea din punct de vedere politic în Parlament pârghiile pe care le am la dispoziţie sunt limitate. Mă interesează mai puţin să generez legi, ci oamenii să vadă cu adevărat că în acest minister cineva se uită la problemele pe care le au şi le corectează", a mai spus aceasta, potrivit News.ro.

---

Actualizare - Monica Anisie, ministrul propus al Educaţiei şi Cercetării a primit aviz negativ. S-au înregistrat 16 voturi "pentru", 14 "împotrivă" şi trei "abţineri".

---

Actualizare - Ionuţ Stroe, ministrul propus al Tineretului şi Sportului, a primit aviz favorabil. La finalul audierilor s-au înregistrat 22 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi o "abţinere" din partea membrilor comisiei.

---

Actualizare - Victor Costache, ministrul propus al Sănătăţii, a primit aviz negativ. Au fost exprimate şapte voturi "pentru", 20 "împotrivă" şi o abţinere.

---

Actualizare - Victor Costache: "România va avea în mai puţin de două săptămâni stocuri de costume, măşti, dezinfectanţi, dar vor fi şi teste pentru depistarea noului coronavirus."

Ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat miercuri, în comisiile reunite din Parlament, că autorităţile române vor primi, ce târziu pe 12 martie, noi stocuri de dezinfectanţi şi materiale sanitare necesare gestionării cazurilor de coronavirus, Costache spunând că România este una dintre ţările care au luat cele mai dure măsuri pentru combaterea răspândrii COVID-19.

"Suntem unul din puţinele state care au implementat această măsură destul de dură şi avem centre de carantină. În momentul de faţă sunt 35 de persoane în carantină şi 10.094 de persoane în izolare la domiciliu şi urmărire de personalul din DSP şi de specialiştii noştri, iar la nivel naţional s-au făcut aproximativ 500 de testări în cadrul anchetelor epidemiologice care s-au declanşat în jurul acestor pacienţi şi al celorlalţi suspecţi la nivel naţional", a afirmat ministrul Sănătăţii miercuri, la audierile din Parlament.

Acesta a anunţat că, după adoptarea de către guvern a unei Ordonanţe de Urgenţă care alocă bani pentru materiale sanitare, compania naţională Unifarm a primit o linie de credit iar România va primi în mai puţin de două săptămâni stocuri de costume măşti, dezinfectanţi dar şi teste pentru depistarea noului coronavirus.

"Am obţinut o linie de finanţare şi săptămâna viitoare, cu termen limită 11-12 martie, vom avea pe teritoriul României 25 tone dezinfectaţi, 300.000 perechi mănuşi, 3 milioane de măşti, 300.000 costume de protecţie. Avem capacitate de primire, diagnostic şi testare la nivel naţional în 2 centre din Bucureşti, Iaşi Constanţa Cluj, Timişoara şi, de ieri (marţi - n.r.) după amiază, Craiova" a mai spus Costache.

---

Actualizare - Ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite. Noul mandat a fost admis cu 22 de voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi 11 "abţineri".

---

Actualizare - Bogdan Gheorghiu, ministrul propus al Culturii a primit aviz negativ din partea comisiilor având 10 voturi "împotrivă", 10 "pentru" şi cinci abţineri.

---

Actualizare - Adrian Oros, ministrul propus la Agricultură a primit aviz pozitiv din partea comisiilor, având 18 voturi "pentru", 14 "împotrivă" şi două abţineri.

Ministrul propus la Agricultură, Adrian Oros, a declarat, marţi, în cadrul audierilor din comisii, că a găsit mai multe nereguli la minister, amintind de faptul că a descoperit în câteva judeţe "dezastru" legat de fraudarea de fonduri pe lucrări fictive, dar şi suprafeţe mari date pe nişte redevenţe "ridicole".

Adrian Oros a fost întrebat, în timpul audierilor, ce nereguli a găsit la Ministerul Agriculturii.

"Am găsit şi unele lucruri le-am şi spus, unele lucruri nu este recomandat să le spun pentru că sunt într-o anumită fază de analiză la diverse instituţii, am găsit mari probleme la ANIF. Azi dimineaţă fostul director general ANIF şi-a dat demisia pentru că am găsit în câteva judeţe dezastru legat de fraudare de fonduri pe lucrări fictive. Am găsit şi la ADS probleme foarte mari, suprafeţe mari date pe nişte redevenţe ridicole, pe zeci de ani, iar terenul în timpul utilizării, terenului i-a scăzut bonitatea în timpul utilizării. Asta trebuia să fie practic o condiţie de întrerupere a contractului, dimpotrivă, li s-a scăzut redevenţa pentru că a scăzut bonitatea terenului în timpul utilizării. Sunt lucruri foarte, foarte grave pe care noi le-am sesizat, Corpul de Control le-a sesizat şi le cercetează cei care sunt în măsură", a afirmat ministrul Agriculturii.

---

Actualizare - Cătălin Predoiu, ministrul desemnat să ocupe portofoliul Justiţiei în Cabinetul Cîţu, a fost avizat negativ la audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite, cu 27 de voturi "pentru", 38 de voturi "împotrivă" şi 12 "abţineri".

---

Actualizare - Costel Alexe a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor. Au fost exprimate 19 voturi "pentru", 18 voturi "împotrivă" şi nicio abţinere.

---

Actualizare - Ministrul propus al Finanţelor, Lucian Heiuş, a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite de Buget-Finanţe ale Parlamentului. Au fost 15 voturi "pentru", trei voturi "împotrivă şi 19 "abţineri"

---

Actualizare - Ministrul propus al Finanţelor: "O să cer premierului Cîţu un comitet care să analizeze influenţa epidemiei"

Ministrul propus al Finanţelor, Lucian-Ovidiu Heiuş, a afirmat, în cadrul audierilor din cadrul comisiilor parlamentare, că va cere premierului Florin Cîţu, în prima şedinţă de Guvern, un comitet care să analizeze influenţa epidemiei de coronavirus asupra economiei româneşti.

Marţi este prima zi de audieri pentru miniştrii Cabinetului Cîţu. Heiuş, propus la Finanţe, a vorbit despre ce va face în prima şedinţă de Guvern.

"În prima şedinţă şedinţă de Guvern o să cere premierului constituirea unui comitet interministerial, coordonat de Ministerul Finanţelor, care să facă o analiză a influenţei epidemiei de coronavirus asupra economiei româneşti. Trebuie să vedem care este cel mai pesimist scenariu şi să concepem nişte scheme de ajutor atât pentru companii, cât şi pentru angajaţi", a spus Heiuş.

El a garantat că nu va mări niciun impozit şi nicio taxă în acest an. În plus, el a spus că doreşte modificarea Codului fiscal şi a celui de procedură fiscală, în contextul în care evaziunea fiscală este o mare problemă în România.

"Evaziunea există la cote mari în România. Trebuie să luăm măsuri ferme pentru a reduce acest fenomen, are o influenţă negativă asupra veniturilor şi perturbă piaţa concurenţială", a spus Heiuş.

Acesta a subliniat că trebuie luate măsuri organizatorice la nivelul ANAF pentru a reduce birocraţia şi a creşte eficienţa instituţiei.

---

Actualizare - Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale, la fel ca şi la precedentele două audieri, pentru Guvernul Ludovic I şi Guvernul Orban II. 14 voturi au fost pentru avizul pozitiv. 6 voturi au fost împotriva avizului pozitiv.

---

Miniştrii propuşi să facă parte din Cabinetul Cîţu sunt audiaţi, începând de marţi, timp de trei zile, în comisiile parlamentare reunite, informează conducerea Parlamentului.

Potrivit calendarului aprobat de conducerea Parlamentului, marţi urmează să fie audiaţi în comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului: Nicolae Ciucă - ministrul propus al Apărării Naţionale (ora 10,00); Lucian Heiuş - ministrul propus al Finanţelor Publice (11,00); Costel Alexe - ministrul propus al Mediului, Apelor şi Pădurilor (ora 12,00); Cătălin Predoiu - ministrul propus al Justiţiei (13,00); Adrian Oros - ministrul propus al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (14,00); Ion Ştefan - ministrul propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (15,00).

Miercuri, urmează să se prezinte în faţa parlamentarilor: Bogdan Gheorghiu - ministrul propus al Culturii (10,00); Lucian Bode - ministrul propus al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (11,00); Victor Costache - ministrul propus al Sănătăţii (12,00); Ionuţ Stroe - ministrul propus al Tineretului şi Sportului (13,00); Monica Anisie - ministrul propus al Educaţiei şi Cercetării (14,00); Violeta Alexandru - ministrul propus al Muncii şi Protecţiei Sociale (15,00).

Joi - în ultima zi programată pentru audieri - sunt aşteptaţi la comisiile reunite: Bogdan Aurescu - ministrul propus al Afacerilor Externe (10,00); Marcel Boloş - ministrul propus al Fondurilor Europene (11,00); Virgil Popescu - ministrul propus al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (12,00); Marcel Vela - ministrul propus al Afacerilor Interne (13,00).

Plenul celor două Camere ar urma să se reunească pentru a supune votului noul Cabinet la o dată care va fi stabilită la începutul săptămânii viitoare.

Vinerea trecută, premierul desemnat, Florin Cîţu, a depus, la Parlament, lista Cabinetului şi programul de guvernare. Singura modificare în componenţa Guvernului Cîţu faţă de cel anterior, al lui Ludovic Orban, este propunerea ca Lucian Heiuş să preia conducerea Ministerului Finanţelor.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. SUS IORDACHE

    1. mesajul ,,anonim1,, chiar adevarat de-ar fi/si nu este/ramine oricum sub limita decentei si a bunului simt.anonimul 1 sa se lase de politica

    Este un aviz pozitiv pentru agricultura pentru domnul Adrian Oros. .La Ministerul Culturii aviz negativ pentru Bogdan Gheorghiu,iar la Ministerul Mediului Apelor si Padurilor Costel Alexe a primit aviz pozitiv

    In comisia de agricultura condusa de presedintele Alexandru Stanescu ministrul propus pentru agricultura a facut declaratii in ce priveste neregulile la Minister si anume demisia directorului de la ANIF iar la ADS au fost probleme cu redeventele agricole. 

    In comisia ministerului culturii unde este presedinte Gigel Stirbu l-a audiat pe ministrul propus la cultura pe Bogdan Gheorghiu care a primit aviz negativ chiar de la partidul prezidential. 

    In comisia de mediu Costel Alexe a primit aviz pozitiv si a anuntat demisia sefului Garzii Nationale de Mediu domnul Dorel Glavan in ce priveste poluarea din Capitala  

    In comisia de Aparare domnul Nicolae Ciuca aviz pozitiv a spus la audieri ca armata este prioritara  

    In comisia de Sanatate domnul Victor Costache este in audieri.Prima intrebare despre robotii autoizolati in coronavirus si numele firmei aici a spus ca doamna Constantin consiliera cabinetului nu stia despre ce este vorba si dadea numele doamnei Bumbac de la PSD aici in comisie erau in veselie si se radea.

    Urmeaza audierea doamnei Monica Anisie in comisia de educatie  

    ...

    1. mesajul ,,anonim3,, chiar adevarat de-ar fi/si nu este/ramine oricum sub limita decentei si a bunului simt.anonimul 3 sa se lase de politica

      16 voturi pozitive ,14 negative si 3 abtineri si aviz negativ ?! Cum asa , nu cumva ati incurcat cifrele sau verdictul ?

    SUS DE ÎNDATĂ, INSTANT ,, anticipate "!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb