Ultimul cartuş: "mişcarea Putin"

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 22 octombrie 2013

Ultimul cartuş: "mişcarea Putin"

Rocada premier - preşedinte, pe modelul Putin -Medvedev aplicat cu succes în Rusia, discutată intens şi la noi în urmă cu doi ani, revine în actualitate, uşor modificată, după ce preşedintele a lansat o adevărată campanie în favoarea fostului prim-ministru Emil Boc. În cazul în care primarul Clujului ar câştiga alegerile prezidenţiale, conform unor surse din partid, şansele ca Traian Băsescu să fi desemnat prim-ministru de următorul preşedinte ar creşte considerabil.

Semnalul dat de Traian Băsescu, de reconsiderare a fostului premier, a fost repede îmbrăţişat de majoritatea apropiaţilor acestuia. Preşedintele a spus că Emil Boc are mai multe şanse decât Mihai Răzvan Ungureanu la prezidenţiale, pentru că a trecut ţara prin criză, când a fost prim-ministru, iar toate acţiunile din mandatul său trebuie explicate, pentru că "poporul nu mai poate fi păcălit la nesfârşit". De la începutul lunii octombrie Emil Boc a revenit în atenţia publicului graţie unei avalanşe de declaraţii legate de o posibilă candidatură a sa. Chiar şi posibilii adversari din PDL ai fostului premier au admis că o candidatură a acestuia nu ar reprezenta o mişcare dăunătoare pentru partid. Cătălin Predoiu consideră că Emil Boc poate fi o variantă a PDL pentru prezidenţiale: " Domnul Boc este un politician excelent, este un om care a făcut multe în Guvern şi în partid. Sunt foarte multe persoane care au calităţi pentru a intra în cursa prezidenţială, nu vreau să nominalizez, nu vreau să nedreptăţesc pe niciunul dintre ei, dar sunt foarte uşor de văzut, sunt oameni care au făcut ceva în Guvern, care au făcut ceva în partid, care au făcut cu adevărat ceva în viaţa publică dincolo de vorbe". Elena Udrea este şi mai nuanţată: "În orice caz, candidatul PDL nu poate ajunge la Cotroceni fără a fi girat de Traian Băsescu. Cel care îndeplineşte cel mai bine toate aceste criterii este Emil Boc. Personal, aş susţine orice candidat al dreptei unite, pe un proiect comun cu Traian Băsescu". Şi Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda susţine o posibilă candidatură a fostului premier: "Emil Boc a fost un foarte bun premier şi ar putea fi un bun preşedinte, dar acum partidul trebuie să se concentreze pe alegerile europarlamentare, probabil, dreapta îşi va desemna un candidat la prezidenţiale comun după europarlamentarele de anul viitor. Emil Boc este un premier care cu siguranţă este reevaluat de foarte mulţi dintre români, prima reevaluare a fost la Cluj, unde a câştigat un nou mandat de primar. Emil Boc este un garant pentru faptul că România ar merge într-o direcţie corectă şi ar promova reforme care să îşi dovedească roadele în timp şi, de asemenea, că ar trece prin criza aceasta în care se pare că ne scufundă din nou USL, păstrând un echilibru şi reuşind să plătească salarii pensii şi mai ales să dezvolte investiţii şi să aducă locuri de muncă în România".

La începutul lunii octombrie Emil Boc a declarat răspicat că nu e interesat de cursa pentru prezidenţiale, dar de la momentul respectiv fostul premier a avut mai multe întâlniri de taină cu foşti sau actuali lideri marcanţi ai PDL: "Nu mă înscriu în competiţia internă din PDL pentru Preşedinţie, avem treabă aici. Cred, însă, în actualul context, că dreapta are nevoie acum, mai mult ca niciodată, să fie unită sau să se unească cât mai repede, pentru că doar aşa va putea învinge stânga distrugătoare a statului de drept şi a locurilor de muncă din România. Cu cât se va face mai târziu această unificare a dreptei, cu atât se vor diminua şansele victoriei". Chiar săptămâna trecută fostul premier a avut o discuţie mai lungă cu şeful statului şi Elena Udrea, la un cunoscut restaurant din Capitală.

Potrivit calendarului stabilit de Colegiul Director al PDL, 14 octombrie a fost data limită a depunerilor candidaturilor, Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă, şi Simona Creţu înscriindu-se în competiţia internă. Candidaţii trebuie să prezinte apoi colegilor de partid, până pe 14 decembrie, un proiect pentru redresarea ţării. Cu toate aceste mutări surpriză încă sunt posibile, chiar dacă actuala conducere a PDL şi-ar dori ca lucrurile să nu mai cunoască modificări.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Din politica romaneasca se iese fie cu picioarele inainte fie cand decid serviciile.

    o si vad pe Nutzica aruncind ciocolate din masina si strigind "Votati-l pe BOOOOOC"

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb