Umaniştii au devenit conservatori

George Bănciulea
Ziarul BURSA #Politică / 9 mai 2005

Dan Voiculescu a fost ales în funcţia de preşedinte al Partidului Conservator

Partidul Umanist din România (PUR) şi-a schimbat denumirea în Partidul Conservator, în cadrul Congresului anual desfăşurat la sfîrşitul săptămînii trecute. Membrii Consiliului Naţional au votat în unanimitate propunerea preşedintelui PUR, Dan Voiculescu, privind schimbarea numelui formaţiunii politice în Partidul Conservator. Noua siglă a partidului este o balanţă aflată în interiorul literei C, pe un fond albastru cu alb, iar sloganul conservatorilor va fi "Afirmă-te, române!". De asemenea, Consiliul Naţional a ales: în funcţia de preşedinte al partidului pe Dan Voiculescu, el fiind singurul candidat, membrii Biroului Politic, conducerea Biroului Permanent şi pe cei 11 vicepreşedinţi. Tot în cadrul Congresului a fost adoptat proiectul de rezoluţie privind afilierea partidului la grupul politic al Partidului Popular European (PPE).

Dan Voiculescu a motivat schimbarea denumirii partidului prin faptul că există o similaritate între concepţiile PUR-ului şi cele ale Partidului Conservator din perioada lui Eminescu.

Ministrul Economiei şi Comerţului, Codruţ Şereş, ne-a declarat că schimbarea era progamată încă din vara anului trecut, însă ea a fost amînată din cauza alegerilor. Pe de altă parte, Şereş crede că opţiunea pentru conservatorism este datorată şi faptului că Dan Voiculescu a stat o perioadă în Anglia, ţară unde exis-tă un asemenea partid, şi că acest lucru l-a influenţat.

La lucrările Congresului au participat şi lideri ai altor partide politice, printre care Călin Popescu Tăriceanu (PNL) şi Mihai Tănăsescu (PSD). Tăriceanu a declarat că este mulţumit de colaborarea cu vicepremierul George Copos şi cu ministrul Economiei Codruţ Şereş, membri ai PUR. Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că este nevoie de o acţiune concertată în Parlament pentru promovarea legilor pentru reformarea Justiţiei şi a celor care privesc proprietatea.

Dan Voiculescu a precizat că nu se teme de concurenţa celorlalte partide din ţara noastră care vor şi ele să se afilieze la PPE deoarece "noi nu stăm la uşa PPE". Liderul conservatorilor a precizat, de asemenea, că partidul său nu va respinge nici o colaborare cu alte partide, inclusiv cu PSD-ul, dacă acest lucru va fi în favoarea ţării. În ceea ce priveşte revocarea din funcţie a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Voiculescu a spus că PC nu o va susţine decît dacă există motive foarte serioase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb