UN AL DOILEA DOSAR PENAL PENTRU PATRONUL MEDIAFAX Adrian Sârbu, ţeapă la BRD

A.T.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 18 mai 2015

Adrian Sârbu, ţeapă la BRD

Surse judiciare susţin că patronul Mediafax face parte dintr-un grup infracţional condus de Remus Truică

Patronul grupului de presă Mediafax, Adrian Sârbu, s-a mai căptuşit cu un dosar penal, conform unor surse judiciare, care susţin că procurorii DIICOT au descoperit că acesta face parte dintr-un grup infracţional organizat, care a prejudiciat BRD cu suma totală de circa 45 milioane de euro. Vineri, procurorii DIICOT i-au audiat pe Adrian Sârbu şi pe Sorin Roşca Stănescu în acest dosar, aceştia fiind puşi sub acuzare.

Sursele noastre afirmă: "Există o grupare de 28 de persoane care au luat credite fără garanţie de la BRD, fiind considerate clienţi privilegiaţi. Din această grupare face parte şi Adrian Sârbu, care a împrumutat circa 4 milioane de dolari de la BRD, în urmă cu mai mulţi ani. Acuzaţiile care i se aduc sunt de constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani".

Din gruparea identificată de procurorii DIICOT mai fac parte opt angajaţi ai băncii la data faptelor, Sorin Roşca Stănescu şi Remus Truică - liderul "ţepei" date BRD, după cum ne-au mai spus sursele noastre.

Reprezentanţii BRD nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

Potrivit surselor citate, Sorin Roşca Stănescu a împrumutat de la BRD 3 milioane de euro. El se află după gratii, la Rahova, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul Rompetrol.

Adrian Sârbu se află de aproape trei luni în Arestul Central al Poliţiei, fiind cercetat într-un dosar de evaziune fiscală, în care este acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

Anchetatorii susţin că mai multe persoane audiate în dosarul Mediafax au arătat că, după ce au început controalele la societăţile din grup, omul de afaceri le-a cerut angajaţilor săi să şteargă din calculatoare diverse documente care ar fi putut avea caracter incriminator, potrivit motivării arestului, formulată de Curtea de Apel.

Sârbu şi Stănescu nu au făcut declaraţii nici înainte şi nici după audierile de vineri.

În dosar ar fi apărut şi numele Elenei Udrea. Conform surselor noastre judiciare, procurorii DIICOT şi-au declinat competenţa către DNA în 4 martie pentru cercetarea modului în care Elena Udrea a obţinut un credit de peste 3 milioane de euro de la BRD în urmă cu mai mulţi bani.

Sursele noastre afirmă că "valul" mare de audieri în acest caz vor avea loc mâine la DIICOT.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Ziarul Financiar ne-a invatat ca nu marea coruptie ar fi problema Romaniei, ci mica coruptie.

    Oare de unde invatase Ziarul Financiar asta? 

    De la Adrian Sarbu.

    Ani de zile, in spatele Ziarului Financiar care se dadea expert in banci, burse, evaziune fiscala si coruptie s-a aflat un escroc nenorocit, care l-a manipulat. 

    1. Acum se vede de ce politica editoriala a Ziarului Financiar era atat de halucinanta. Ziarul financiar, Hot News si Capital au avut o logica economica stramba inca de la inceput si intregi editii halucinante. Toata lumea stia ce este in spate insa abia acum se arata fata coruptiei adevarate. Unde credeam ca este un complot al vestului de indobitocire a maselor din Romania constatam ca era un hot autohton (sprijinit de vest) care pentru a fura mai bine a considerat de folos pervertirea intregii societati. Pana la un punct a si reusit.

      L-au sprijinit pentru ca politica de indobitocire a bastinasilor este programul lor, indeplinit briliant de Adrian Sarbu.

      La schimb, i-au tolerat furturile si evaziunea, cu atat mai mult cu cat actionarii americani au profitat si ei de ajutoarele de stat obtinute de escroc. 

      toate postarile foarte corecte,bravo si eu am avut aceleasi banuieli fata de Adrian Sarbu acum am certitudini!!

      Ma uit si nu-mi vine sa cred. Mi-a fost sef vreun an si pe atunci cel putin jumatate din PROTV il proslavea si se ploconeau in fata lui - era MOGOLUL! Si asta in timp ce TOTI stiau cum se faceau treburile. Uitate-te la el acum, om cu parul alb...

      Ministri de finante i-au fost complici.

      Explicit, complici i-au fost Decebal Traian Remes, Mihai Tanasescu si Ioana Petrescu.

      Ceilalti, implicit. 

      In Ziarul Financiar se anunta ca se fac perchezitii in legatura cu evaziune fiscala,spalare de bani,rambursari ilegale de tva,dar nu spun cine sunt ifractorii halal presa!!!!!!!!!!!

      Sarbu a pervertit si furat cu entuziasm nu a executat doar niste comenzi. Manelizarea, tabloidizarea promovarea frenetica de false valor au fost trasaturi personale ale lui Sarbu. Ma ingrozesc ca in piata mai sunt mii de oameni scoliti la scoala lui Sarbu&co impartasind aceleasi valori.

      Reteaua de televiziuni est-europene CME, din care a facut parte PRO TV, a practicat divertismentul ca "politica editoriala" stabilita de Ronald Lauder, inainte ca PRO-TV sa fi fost preluat de el.

      Ideea a fost ca est-europenii sint prea scoliti sa fie manipulati politic si (mai ales) comercial.

      Lui Sarbu aceasta directie care presupunea lipsa de scrupule si lacomie i-a venit manusa. 

      Omu cu parul alb e bogat si faptu ca a furat trece acusica cind paru albeste si mai tare !!!

      Omu cu paru alb parea sa fie bogat, dar n-are nici o letcaie, e mai sarac decit femeia lui de serviciu.

      Nu cunosc pe cineva atat de dator ca omu cu paru. 

      Care parte a PRO-TV-ului se adresa unei categorii de oameni scoliti?. Glumesti desigur....

    Toti acestia sun liberi actualmente ! Dar continua a face magarii prin interpusi- De ce nu verifica procurori pe cei arestati la domiciliu ? Politistul controleaza arestatul la domiciliul la ora 11- iar dupa 5 minute arestatul se plimba prin Bucuresti cu masina – Ce arest este ..Avocatul chis pe data de 27.04.2015 era in masina personala prin cartierul Pantelimon..

    De ce nu asculat telefoanele sa vada ce indicatii dau cei arestati la domiciliu ? De ce nu urmareste ce persoane viziteaza pe acesti arestati la domiciliu….

    ,,,,,,,,Tre i dintre cei cinci reţinuţi în decembrie au primit mandate de arestare preventivă: Roxana Dorina Grigoruţă, Sorin Dinu şi avocatul Dragoş Chiş. Potrivit procurorilor, prejudiciul total produs bugetului de stat prin operaţiuni fictive se ridică la circa 3,5 milioane de euro.,,,,, Acum fac iarasi smecherii toti dar prin persoane apropiate, amante si prieten 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb