Un avion de luptă israelian a fost doborât în Siria

D.I.
Internaţional / 10 februarie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare 14:45 Rusia se arată îngrijorată de atacurile din Siria şi face apel la calm

Rusia este îngrijorată de ultimele evenimente din Siria şi face apel apel la calm către toate taberele implicate pentru a evita o escaladare a situaţiei, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Moscova, citat de Reuters.

În comunicatul Ministerului de Externe de la Moscova se precizează: "Facem apel către toate părţile implicate să dea dovadă de calm şi să evite orice acţiune care ar putea duce către o complicare a situaţiei. Este necesar să se respecte suveranitatea şi teritoriul Siriei precum şi ale celorlalte ţări din regiune".

-------------------

Actualizare 13:50 Alianţa pro-Assad din Siria avertizează că va exista un răspuns "dur" la atacurile Israelului

Alianţa militară care luptă pentru susţinerea preşedintelui sirian Bashar al-Assad a anunţat sâmbătă că va exista un răspuns "dur şi serios" de acum înainte faţă de "actele teroriste" practicate de Israel, informează Reuters.

Alianţa a transmis într-un comunicat că acuzaţiile Israelului conform cărora o dronă s-a infiltrat în spaţiul său aerian sunt "minciuni".

În comunicat se precizeazăcă "Israelul a atacat o bază de drone din zona centrală a Siriei". Alianţa a adăugat că "dronele au părăsit baza aeriană T4 dimineaţă pentru a efectua operaţiuni de rutină împotriva ISIS în deşertul sirian".

"În momentul în care baza a fost atacată, avioanele noastre încă zburau deasupra oraşului Sokhna, spre deşert", se mai menţionează în comunicat.

-----------------

Actualizare 13:15 Autorităţile iraniene nu confirmă interceptarea dronei

Un general de brigadă din cadrul Armatei Iraniene a declarat că ţara sa va confirma interceptarea dronei doar dacă autorităţile de la Damasc vor face primele acest lucru.

Comandantul adjunct al Gărzilor Revoluţionare iraniene, generalul de brigadă Hossein Salami, a declarat astăzi: "Teheranul nu poate confirma informaţiile privind interceptarea unei drone iraniene de către israelieni pentru că sunt nişte mincinoşi. Dacă sirienii o confirmă, Iranul o va confirma şi el".

---------------------

Actualizare 13:00 Israelul a lansat noi atacuri la scară largă în Siria

Armata israeliană a atacat 12 baze militare siriene şi iraniene din Siria în cadrul unei ofensive descrise de israelieni ca fiind "un atac la scară largă".

Un comunicat al Forţelor de Apărare precizează: "Avioanele israeliene de luptă au atacat Sistemul de Apărare Sirian şi alte baze iraniene din Siria. Douăsprezece ţinte, inclusiv trei baterii militare siriene şi patru baze militare ale Iranului din Siria au fost atacate"

---------------------

Actualizare 12:38 Israelul nu caută să provoace o escaladare a situaţiei din regiune, a declarat un purtător de cuvânt al IDF

Purătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare a declarat că ţara sa nu doreşte escaladarea situaţiei create astăzi.

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Israeliene de Apărare (IDF), Brig Gen Ronen Manelis, a precizat în această dimineaţă: "Suntem dispuşi, pregătiţi şi capabili sp-i facem sp platescp un preţ usturător pe toţi cei care ne atacă, totuşi, nu căutăm să escaladăm situaţia. Acesta a fost un efort defensiv declanşat de un act iranian de agresiune şi noi ne aparpm spaţiul aerian, suveranitatea şi populatia".

---------------

Un avion de luptă F-16 al Armatei Israelului a fost doborât în cursul unui raid anti-aerian efectuat astăzi de trupele siriene, loiale regimului de la Damasc, anunţă AFP şi BBC.

Cei doi piloţi s-au parşutat înainte ca avionul să cadă în nordul Israelului. Poliţia a anunţat că avionul F-16 s-a prăbuşit în regiunea Jezreel, la est de oraşul Haifa, în nordul Israelului.

Atacul asupra avionului s-a produs ca urmare a ofensivei anti-iraniene lansate de aviaţia militară israeliană.

Siria a acuzat Israelul de "agresiune", pe fondul înmulţirii atacurilor israeliene.

Conform surselor citate de AFP, armata israeliană a lovit 12 ţinte, între care trei baterii de apărare antiaeriană şi patru ţinte iraniene, fără a face preciza natura acestora.

Atacurile Israelului asupra ţintelor din Siria s-au înmulţit ca urmare a interceptării unei drone iranieine, care intrat ilegal în spaţiul aerian al Israelului.

Într-o declaraţie dată presei, armata israeliană a declarat că "un elicopter de luptă a interceptat cu succes un aparat aerian care a fost lansat din Siria şi s-a infiltrat în Israel".

Aceeaşi sursă precizează că drona a fos identificată rapid, aceasta fiind supravegheată până la interceptarea sa".

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Israeliene de Apărare (IDF), Brig Gen Ronen Manelis, a precizat că drona a fost doborâtă pe teritoriu israelian, aflându-se în prezent în posesia armatei.

Armata israeliană a declarat că a lansat atacurile din Siria ca urmare a "încălcării grave a suveranităţii Israelului de către Iran".

Conform presei de la Jeruslim, misiunea efectuată de Forţele Israeliene de apărare "a fost încheiată cu succes".

După catapultare, piloţii avionului F-16 au fost transportaţi la spital, unul dintre aceştia fiind "rănit grav ca urmare a procesului de evacuare de urgenţă", a declarat purtătorul de cuvânt al IDF.

Televiziunea publică de la Damasc, citând o sursă din cadrul armatei, a precizat că forţele de apărare aeriană ale statului au deschis focul ca răspuns la un act de agresiune al Israelului, lovind mai mult de un singur avion.

Potrivit BBC, nu este încă clar motivuil prăbuşirii avionului de luptă, fiind luate în considerare mai multe ipoteze, printre care un atac anti-aerian sau o defecţiune.

Jerusalem Post precizează că incidentul de astăzi reprezintă prima prăbuşire a unui aparat aerian de luptă al Israelului din 2006, când un elicopter al IDF a fost doborât deasupra Libanului de către o rachetă lansată de gruparea Hezbollah.

La ora publicării acestei ştiri, forţele militare israeliene au confirmat lansarea unui nou val de atacuri împotriva unor ţinte siriene şi iraniene din Siria, lovind zone de lângă capitala Damasc ţi din provincia Homs.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din nefericire, Israel si SUA nu doresc pace in Siria. Au distrus o tara!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb