Un cercetător de top de la NASA recunoaşte că a participat la un program de recrutare al guvernului chinez

J.P.
Internaţional / 14 ianuarie 2021

Un cercetător de top de la NASA recunoaşte că a participat la un program de recrutare al guvernului chinez

Un om de ştiinţă de top angajat la NASA a recunoscut miercuri, într-o instanţă federală din New York, că a minţit cu privire la implicarea sa într-un program de recrutare desfăşurat de guvernul chinez pe care SUA îl consideră un mijloc de acces la proprietate intelectuală, informează CNN, citat de Digi24.

Meyya Meyyappan, în vârstă de 66 de ani, din Pacifica, California, a fost acuzat de mărturie mincinoasă, potrivit Departamentului de Justiţie american.

"Meyya Meyyappan deţinea o poziţie de încredere la NASA, cu acces la informaţii valoroase. În contradicţie cu condiţiile angajării, legi şi regulamente, Meyyappan nu a dezvăluit participarea la un program de recrutare desfăşurat de guvernul chinez şi i-a minţit pe anchetatorii NASA, agenţii FBI şi pe ofiţerii noştri. Acum, după ce şi-a recunoscut fapta, Meyyappan îşi aşteaptă sentinţa", a anunţat Audrey Strauss, procurorul SUA pentru districtul sudic din New York.

Începând din 2006, Meyyappan a fost cercetător-şef în cadrul Centrului de cercetare Ames din California, aparţinând NASA, potrivit Departamentului american de Justiţie.

Acesta "a participat la programul chinez Thousand Talents, pornit de guvernul chinez pentru a recruta persoane cu acces sau cunoştinţe de tehnologii străine sau proprietate intelectuală, a ţinut cursuri la universităţi din China, Coreea de Sud, Japonia, şi nu a dezvăluit aceste asocieri şi poziţii către NASA şi Biroul american de etică guvernamentală", se arată în comunicatul Departamentulul de Justiţie.

Când a fost interogat, în octombrie 2020, Meyyappan "a declarat în mod fals, printre altele, că nu a participat la programul Thousand Talents şi că nu a ţinut cursuri la o universitate chineză".

Bărbatul riscă o pedeapsă maximă de 5 ani de închisoare şi o amendă maximă de 250.000 de dolari. Sentinţa lui urmează să fie anunţată pe 16 iunie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb