Un cetăţean a rambursat 19,19 lei şi 4,41 euro Ambasadei Rusiei

Cătălina Vlăsceanu
Ziarul BURSA #Politică / 28 septembrie 2016

Chitanţa de plată a Ambasadei Rusiei (Sursa foto: Facebook)

Chitanţa de plată a Ambasadei Rusiei (Sursa foto: Facebook)

Un cetăţean român a rambursat, ieri seară, Ambasadei Rusiei 19,19 lei, 4,41 euro, 0,31 dolari SUA, 200 de yeni japonezi şi 200 de woni sud-coreeni, aceştia reprezentând o parte din suma donată de către Ambasadă în campania privind subscripţia publică naţională pentru achiziţia operei "Cuminţenia Pământului" a sculptorului Constantin Brâncuşi, potrivit unui comunicat publicat site-ului instituţiei.

Ambasada a luat decizia de a trimite banii în fondul menţionat.

"Pornind de la aprecierea pozitivă acordată de MAE al României, în ceea ce priveşte donaţia modestă a Ambasadei ruse în recuperarea patrimoniului naţional român, am luat decizia de a trimite aceşti bani în fondul menţionat. Luând în considerare faptul că au fost multe monede străine de diferită valoare, această procedură, cel mai probabil, va dura mai mult timp", se arată în comunicat.

Totodată, instituţia a declarat că este recunoscătoare tuturor cetăţenilor români neindeferenţi care au apreciat în mod corect poziţia Ambasadei.

"Suntem recunoscători tuturor cetăţenilor români neindeferenţi care au apreciat în mod corect poziţia Ambasadei drept cea care urmăreşte îmbunătăţirea relaţiilor noastre, căutarea interpretării pozitive reciproc acceptabile a istoriei noastre comune şi aici, bineînţeles, cuvântul ponderabil trebuie să fie spus de experţii Comisiei comune de istorici ruso-române", se mai precizează în sursa citată.

Ambasada mai speră ca donaţia să ducă la "construirea de noi relaţii pragmatice de bună vecinătate" între cele două state.

"Sperăm că dezbaterea destul de emoţională care fără nicio intenţie din partea noastră a început în societatea românească va contribui nu numai la o mai bună înţelegere a istoriei noastre comune, dar, de asemenea, şi la construirea de noi relaţii pragmatice de bună vecinătate între ţările noastre", se mai arată în sursa citată.

În urmă cu două zile, Ambasada Rusiei la Bucureşti a anunţat o "contribuţie financiară modestă" pentru cumpărarea de către statul român a sculpturii lui Constantin Brancuşi "Cuminţenia Pământului", într-un comunicat de presă.

"În România este lansată campania pentru recuperarea patrimoniului naţional cultural al ţării, inclusiv a sculpturii lui Constantin Brâncuşi «Cuminţenia Pământului». Ambasada se alătură acţiunii şi aduce o contribuţie financiară modestă la fondul comun creat în acest scop", se arată într-un comunicat publicat luni pe site-ul Ambasadei.

Potrivit unei chitanţe postate pe pagina de Facebook a Ambasadei, suma donată este de 100 de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo Rusia

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb