UN COR DE ÎNGERI ÎN UCRAINA:  "I WANT SOMETHING JUST LIKE THIS!"

George Chiriţă
Internaţional / 30 martie 2022



George Chiriţă

Ar trebui să aflăm şi să îi spunem lui Putin ce s-a întâmplat cu copiii ucrainieni din corul "Color Music" care interpretează precum nişte îngeri piesa "I want something just like this" a grupului britanic Coldplay. Un mix între o piesă muzicală de geniu produsă în civilizaţia occidentală şi o interpretare sublimă realizată în Ucraina, de o dirijoare ş de copii ei.

Textul cântecului vorbeşte despre cineva care nu doreşte să fie printre eroi, ci îşi doreşte:

"Doar ceva la care pot apela

Pe cineva pe care să-l sărut

Doar ceva la care pot apela

Cineva care îmi poate lipsi

Eu vreau ceva ca asta".

Mesajul pus de organizatorii corului pe youtube este o realitate tragică:

RĂZBOI în Ucraina!

Aceasta este Patria noastră!

Toţi cântăreţii noştri s-au născut şi locuiesc în Ucraina. Acum mor civili, mor copii!

Corul de copii COLOR MUSIC nu mai poate cânta muzică inspirată şi nu mai poate crea videoclipuri frumoase!

Zâmbetele de pe feţele copiilor noştri au dispărut. Sunt lacrimi în ochii copiilor noştri. Suntem în mare pericol!

Lume, opreşte-l pe agresor!

Rămâi cu Ucraina!

FĂRĂ RĂZBOI!

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Diferenta dintre lumea (care se vrea) libera si Rusia...Ucraina lupta cantand pe cand Rusia foloseste la propriu "orgile lui Stalin"

    1. Ei da , asta reproseaza si Rusia Ucrainei , dorinta de occidentalizare fortata ,grabita , fara masura , stimulata interesat de tarile vestice , in special de americani - hotarati programatic sa taie avantul oricarei tari care ar putea fi un concurent al lor in dominatia mondiala . Cand acu vreo doua luni Rusia a cerut -in principal - neutralitatea Ucrainei ,desteptii politicieni ai occidentului ,si , in special , (pseudo )sefii NATO au ricanat superior si dispretuitor , indemnand conducerea Ucrainei sa dea cu flit cererilor Rusiei .Asa cum era previzibil , se va ajunge tot in acest punct dar cu cateva mii (zeci?) de morti si pagube materiale de miliarde . Dupa parerea mea vinovati pentru acest lucru sunt cei care au ratat cu inconstienta rezolvarea diferendelor pe baza tratativelor .La refacerea obiectivelor materiale distruse poate vor contribui si ei cu fonduri dar pierderile (ireparabile )de vieti omenesti raman doar in contul Ucrainei si Rusiei !

    Razboiul a inceput in 2014. Si apoi a fost numit ATO, anti-terorist operation de catre Poroshenko.

    ONU recunoaste ca peste 10 000 de civili au fost ucisi sau raniti si peste 1.4 milioane au emigrat ca urmare a bombardamentelor facute de armata ucrainiana. 

    Unde era corul atunci? Canta "Slava Ucrainei"?

    Hai cu denazificarea Ucrainei. 

    Poate nu ati observat, dar a mai existat o a patra opinie a cititorului, care a dispărut intre timp (probabil a retras-o autorul ei). Se spunea acolo (citez cu aproximare): "cine s-ar fi uitat la copiii acestia dacă nu ar fi fost propaganda de acum a Ucrainei?!".

    Și se mai spunea ceva despre "stahanovismul" cu care publicul din occident produce mesaje de solidarizare cu Ucraina...  

    Raspund acestei opinii absente cu precizarea că succesul mondial al videoclipului e consacrat de mai mult de doi ani si că probabil numai prin articolul meu de azi a fost asociat razboiului din Ucraina. Dealtfel, mai există și o altă versiune a piesei muzicale a Coldplay & Chainsmokers, realizată de un alt cor de copii, anume de "One Voice Children's Choir".  

    In ce priveste opiniile 1.1 si 2, subscriu la ele, dar numai parțial: evident că expunerea locuitorilor Ucrainei la barbaria "ordonată" de Putin trebuia și trebuie evitată cu contribuția tuturor celor din "tabăra" Ucrainei și a "Orcui altcuiva", dar este la fel de evident că pentru invazia lui Putin nu se poate nici măcar pune problema unor justificări.  

    Ea este dincolo de condiția umană! Sau mai exact împotriva ei. Și existența armelor nucleare este dincolo..! Iar noi nu putem judeca decât în limitele, sau mai bine spus, sub protecția condiției umane.  

    De aceea, trebuie să admitem că e nevoie de un efort de înțelegere a realităților sociale mult mai complex decât adoptarea unei atitudini care justifică răul cu alt rău. Intre Putin, armele nucleare sau un asteroid care ar putea distruge Pamântul nu există nici o diferență.....Dar cel puțin pentru a anihila pericolul unui astfel de asteroid, condiția umană a gasit deja soluții...

    1. Opinia stearsa la care te referi, nu a fost eliminata pentru evidenta ei imbecilitate, ci deoarece autorul sau este interzis pe acest site, din cauza repetatelor si deliberatelor incalcari de regulament.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb