Un deputat PP-DD vrea reintroducerea manualelor şcolare unice

V.B.
Politică #Legislatie / 16 februarie 2014

Un deputat PP-DD vrea reintroducerea manualelor şcolare unice

Deputatul PP-DD Daniel Oajdea a iniţiat un proiect de lege privind reintroducerea manualelor şcolare unice, specifice fiecărui profil, fiind de părere că "asistăm la o adevărată mafie a manualelor alternative, ale cărei victime principale sunt elevii şi părinţii", conform unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Iniţiativa legislativă prevede, totodată, reducerea numărului de ore pentru elevi.

"Rezultatele elevilor sunt tot mai slabe, pe de o parte din cauza lipsei de interes, iar pe de altă parte din cauza manualelor după care învaţă, de cele mai multe ori pline de greşeli şi care se schimbă de la un an la altul, fără a fi îmbunătăţite. Multe dintre aceste manuale sunt greoaie, complicate şi greu de înţeles chiar şi pentru profesori. Prin introducerea manualelor unice, copiii vor avea şansa să dobândească aceleaşi informaţii învăţând după nişte manuale care nu conţin greşeli de exprimare, noţiuni greşite sau lecţii predate într-o ordine nefirească care nu ţin cont de etapele acumulării de cunoştinţe. (...) Indiferent ce ai face, nu ai cum să ai un învăţământ performant fără manuale corect elaborate şi fără a-i da elevului posibilitatea să înveţe acasă noţiunile predate la şcoală.", se arată în comunicat.

Parlamentarul este de părere şi că performanţa elevilor nu constă doar în numărul de ore petrecute la şcoală, reclamând "încărcarea excesivă a programei" şcolare.

"Învăţământul primar, dar în special cel gimnazial şi liceal presupune un număr foarte mare de ore petrecute de elevi la şcoală. Performanţa copiilor nu stă doar în numărul orelor petrecute la şcoală. Degeaba punem accent pe mărirea numărului de discipline pe care le face un elev la şcoală dacă nu îi asigurăm şi timpul necesar pentru a le asimila. În acest moment, învăţământul funcţionează ca un sistem care generează încărcarea excesivă a programei, fără a ţine cont de capacitatea de acumulare a elevilor".

Daniel Oajdea încheie, subliniind că "doar luând astfel de măsuri, copiii vor avea posibilitatea să devină mai performanţi şi rata de promovabilitate la examenele naţionale va creşte".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Un lucru bun si necesar !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb