Un "deputat" transnistrean, reţinut în Kiev la solicitarea Republicii Moldova

V.B.
Internaţional / 25 august 2014

Dmitri Soin, deputat în aşa-zisul Soviet Suprem de la Tiraspol, a fost reţinut astăzi în Kiev, în timp ce se întorcea de la Moscova, dintr-o călătorie de afaceri, informează presa din Republica Moldova, adăugând că Soin, liderul partidului "Prorâv" ("Avântul"), a fost reţinut de angajaţii Ministerului ucrainean de Interne, la cererea autorităţilor de la Chişinău.

Fostul ofiţer KGB-ist era dat în căutare generală de peste zece ani, fiind acuzat de mai multe omoruri şi de implicare în trafic de arme nucleare.

Instanţele din Kiev urmează să decidă asupra arestării aşa-zisului deputat, apoi urma procedura de extrădare a lui Soin către autorităţile din Chişinău.

În 2004, Procuratura Generală a Republicii Moldova l-a pus sub urmărire penală pe Dmitri Soin, învinuindu-l de comiterea mai multor omoruri. Anul trecut, Soin a fugit din Tiraspol în Odesa, pretextând că ar fi fost persecutat de noua conducere de la Tiraspol. După venirea la conducerea autoproclamatei republici Transnistria a lui Evgheni Şevciuk, dosarul lui Soin a fost redeschis.

În campania electorală pentru aşa-zisele alegeri prezidenţiale, Dmitri Soin a intrat în conflict şi cu fostul şef al securităţii transnistrene, Vladimir Antiufeev, care ocupă acum funcţia de "vicepremier" în autoproclamata Republică Populară Doneţk, creată în estul Ucrainei de separatiştii proruşi. Totuşi, Soin se poziţionează de partea autorităţilor ucrainene şi a creat Uniunea Transnistrenilor din Ucraina.

Între 1993 şi 2007, Dmitri Soin a lucrat în aşa-zisul Serviciu de securitate transnistrean. De doi ani, este "deputat" în autoproclamatul soviet suprem al Transnistriei şi conduce partidul de opoziţie Prorâv, interzis recent în Transnistria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb