Un drog sintetic necunoscut a provocat moartea a 20 de persoane în Rusia

E.D.
Internaţional / 4 octombrie 2014

Un drog sintetic necunoscut a ucis aproximativ 20 de persoane în mai puţin de o săptămână în mai multe regiuni din Rusia, afectând în principal adolescenţi, a anunţat vineri presa rusă, citată de AFP.

În mai puţin de peste o săptămână, drogul "ucigaş" a provocat moartea a 21 de persoane, în timp ce aproximativ 700 de persoane au nevoie de asistenţă medicală după ce l-au consumat, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, care citează surse medicale.

"Un val masiv de intoxicaţii provocat de o substanţă sintetică a lovit din greu Rusia", a constatat postul de ştiri Rossia 24, adăugând că natura acestui drog încă nu a fost identificată. Un sfert din persoanele afectate sunt adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, a precizat Rossia 24.

Cazuri mortale sau de intoxicare au fost descoperite la Surgut (Siberia Occidentală), la Kirov, un oraş situat la 790 de kilometri nord-est de Moscova, la Baskortostan (Ural) şi în mai multe regiuni din centrul Rusiei, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Serviciului Federal rus pentru Controlul Stupefiantelor, care a evocat o "intoxicaţie masivă".

Primele cazuri au fost semnalate joi la Moscova, unde trei persoane intoxicate au fost spitalizate, potrivit unei surse medicale citate de agenţia de presă Interfax.

"Răspândirea acestei otrave a luat deja dimensiunea unei catastrofe naturale", s-a alarmat un alt post public de televiziune, Pervii Kanal.

Toxicomania este una dintre cele mai importante probleme ale sănătăţii publice din Rusia. Utilizarea drogurilor a explodat după destrămarea Uniunii Sovietice şi a ajuns la apogeu în a două jumătate a anilor '90, după care s-a diminuat treptat de la începutul anilor 2000, odată cu redresarea economică a ţării.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb