UN FOND DE INVESTIŢII SUD AFRICAN VA DEPĂŞI PARTICIPAŢIA LUI PAPALEKAS Globalworth a strâns 200 de milioane de euro, pentru investiţii în România

Ziarul BURSA #Companii / 5 decembrie 2016

Globalworth a strâns 200 de milioane de euro, pentru investiţii în România

Globalworth Real Estate Investments a atras subscripţii de 200 de milioane de euro de la South African REIT Growthpoint Properties şi Oak Hill Advisors.

Growthpoint va ajunge, astfel, la o deţinere de 26,9% din Globalworth, iar Ioannis Papalekas va continua să deţină 25,7% din Globalworth.

Fondurile atrase vor fi folosite pentru proiectul Globalworth Campus din Bucureşti, potrivit IPE Real Estate .

Ioannis Papalekas, fondatorul şi CEO-ul Globalworth, a spus: "Atragerea de capital ne permite să dezvoltăm proiectul Globalworth Campus şi să urmăm alte oportunităţi atractive pe care le-am identificat deja, şi în plus ne va pemite să accesăm o bază mai largă de capital şi să acceseze surse de capital alternative şi mai eficiente din punct de vedere al costului".

Tranzacţia se va încheia după ce va primi aprobarea băncii centrale a Africii de Sud, dar şi aprobarea acţionarilor Globalworth, care deţin peste 75% din acţiunile implicate în tranzacţie.

Compania de investiţii în imobiliare Globalworth, cu afaceri importante pe piaţa românească, în special în zona Capitalei, a obţinut anul trecut un profit operaţional net de 28,4 milioane de euro, triplu faţă de cele 12,9 milioane de euro din anul precedent, şi a devenit cel mai mare proprietar de clădiri de birouri clasa "A".

Profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) al companiei, care este listată la Bursa de la Londra, a fost de 66,3 milioane euro, faţă de 23,6 milioane euro în 2014.

Valoarea evaluată a portofoliului a crescut la 931,1 milioane de euro, un avans de 55% faţă de 2014, potrivit news.ro.

De asemenea, în primul trimestru din 2016, Globalworth a finalizat construcţia Globalworth Tower, a doua clădire ca înălţime din Bucureşti, şi a crescut la peste 85% gradul mediu de ocupare a suprafeţei comerciale închiriabile.

De la momentul înfiinţării companiei, în februarie 2013, investiţiile derulate au ajuns la circa 814 milioane euro, dintre care 244 milioane euro au fost cheltuiţi pe finalizarea achiziţiei a patru clădiri de birouri clasa "A" în Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ,,a obţinut anul trecut un profit operaţional net de 28,4 milioane de euro, triplu faţă de cele 12,9 milioane de euro din anul precedent''

    28,4/12,9=2,20155 -, cam mare diferenta

    pan la triplu ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb