UN FOST SENATOR ACUZĂ: "FBI muşamalizează implicarea Arabiei în atacurile din 2001"

Valentin Busuioc
Internaţional / 16 aprilie 2015

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din Statele Unite ale Americii este acuzat de fostul senator democrat Bob Graham că muşamalizează posibila implicare a Arabiei Saudite în atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001, scrie The New York Post.

Mai precis, paginile secrete ale unui raport FBI ascund că regatul din Orientul Mijlociu ar fi fost principalul finanţator al atentatelor, arată Graham, care, în anii '80, a fost şi guvernatorul statului Florida.

Comisia parlamentară de anchetă a atentatului nu a avut acces la un raport FBI despre o familie saudită care şi-ar fi părăsit locuinţa de lux din Sarasota (Florida), cu puţin timp înainte de comiterea atentatelor. Casa figura pe numele lui Esam Ghazzawi, un consilier al nepotului regelui saudit din acel moment, Fahd. Acolo, locuiau fiica şi ginerele lui Ghazzawi.

Familia saudită domiciliase în acel loc timp de aproape şase ani, dar a plecat urgent la Riad, cu doar 15 zile înainte de atacurile teroriste.

Ca urmare a investigaţiilor în rândurile mai multor vecini, FBI a decis să deschidă o anchetă împotriva celor doi cetăţeni saudiţi.

Cel puţin unul din membrii familiei ar fi urmat cursurile aceleiaşi şcoli de pilotaj la care au mers teroriştii care au deturnat avioanele de pasageri, a arătat cercetarea întreprinsă de Biroul Federal de Investigaţii.

Răspunzând acuzaţiilor lui Bob Graham, instituţia a recunoscut că familia saudită a fost investigată, dar pista a fost abandonată, din lipsă de probe concludente. Un raport al FBI arată că Abdul Aziz şi Anoud al-Hijji (cuplul saudit care locuia în Sarasota) aveau multe conexiuni cu persoane asociate cu evenimentele din 11 septembrie 2001.

Fostul senator Bob Graham a condus Comisia de Anchetă a Congresului american pe tema evenimentelor de la 11 septembrie. Fostul politician îi solicită preşedintelui Barack Obama să declasifice raportul final al Congresului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb