Un ministru din guvernul Indiei solicită autorităţilor române facilităţi pentru investiţiile indiene pe piaţa locală

Mina Irina
Politică / 8 aprilie 2017

Nirmala Sitharaman (Sursa foto: Wikipedia)

Nirmala Sitharaman (Sursa foto: Wikipedia)

Ministrul indian pentru comerţ şi industrie, Nirmala Sitharaman, cere autorităţilor române măsuri pentru a facilita accesul investitorilor indieni în ţara noastră, având în vedere prezenţa unor companii IT de mari dimensiuni pe piaţa locală, aceasta având o poziţionare strategică şi poate fi folosită ca o poartă de intare pentru mărfurile şi serviciile indiene pe piaţa europeană.

Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Cristian Dima, s-a întâlnit zilele trecute la New Delhi, India, cu ministrul de stat pentru comerţ şi industrie, Nirmala Sitharaman, care a vorbit despre eficientizarea relaţiei dintre cele două state în sectoare de interes comun, precum petrol şi gaze naturale, IMM-uri, textile şi tehnologia informaţiei, unde există deja un cadru instituţional de cooperare, transmite News.ro.

Ministerul român pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a anunţat: "Ministrul indian a apreciat, totodată, dezvoltarea relaţiei bilaterale, menţionând, însă, necesitatea unor măsuri care să faciliteze accesul investitorilor indieni în România, dar şi disponibilitatea ţării noastre pentru facilitarea comerţului şi investiţiilor în regiunea Europei Centrale şi de Est, evidenţiind prezenţa unor mari companii IT din India pe piaţa românească".

Dima a punctat că este necesară intensificarea relaţiilor tradiţionale cu India, având ca obiectiv prioritar creşterea volumului schimburilor comerciale, care ar putea atinge 1 miliard de dolari în următorii cinci ani.

Cei doi demnitari au mai discutat despre acordarea vizelor cetăţenilor indieni. Dima l-a asigurat pe ministrul indian că va sprijini demersurile necesare, în conformitate cu reglementările UE, pentru a facilita acest proces, atât pentru oamenii de afaceri indieni, cât şi pentru grupurile organizate de turişti.

Firmele româneşti au fost invitate să utilizeze programul "Make in India", lansat pentru a transforma India într-un centru de producţie la nivel mondial.

România şi India ar putea coopera pe viitor la proiecte în domenii de interes comun, precum petrol şi gaze naturale, întreprinderi mici şi mijlocii, transporturi, agricultură, energie regenerabilă, tehnologia informaţiei, turism, sectorul bancar şi asigurarea exporturilor, aviaţie civilă şi minerit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb