Un oficial al Comitetului olimpic japonez susţine desfăşurarea Jocurilor de la Tokyo fără spectatori

J.P.
Internaţional / 11 iunie 2021

Un oficial al Comitetului olimpic japonez susţine desfăşurarea Jocurilor de la Tokyo fără spectatori

Kaori Yamaguchi, fostă campioană mondială de judo şi membră în executivul Comitetului olimpic japonez (JOC), a declarat vineri că Jocurile de la Tokyo ar trebui să se desfăşoare fără spectatori, pentru a asigura siguranţa cetăţenilor niponi şi a acuzat organizatorii de utilizarea unui dublu standard, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Yamaguchi, medaliată cu bronz la categoria 52 kg la Seul, unde judo a apărut în programul olimpic ca sport demonstrativ, susţine că guvernul japonez îi derutează pe oameni când le cere să stea acasă şi impune stări de urgenţă în timp ce pregăteşte cel mai mare eveniment sportiv mondial.

Sondajele arată că majoritatea japonezilor se opun disputării Jocurilor Olimpice (23 iulie - 8 august) în acest an, îngrijoraţi de ritmul lent de vaccinare şi de sosirea unui flux numeros de sportivi şi oficiali din toată lumea. Japonia şi-a închis frontierele pentru vizitatorii străini încă de la debutul pandemiei de coronavirus.

''Există teamă în inima fiecăruia, dacă lumea va începe să se deplaseze din nou în Japonia infectările s-ar putea răspândi din nou după ce s-a depăşit apogeul şi lumea poate trăi în siguranţă din nou. Dacă vrem să limităm virusul şi să fim atenţi, aş spune disputarea Jocurilor fără spectatori'', a opinat Yamaguchi pentru Reuters, care este una din vocile singulare din lumea sportului nipon care critică deschis Jocurile Olimpice.

Olimpiada a fost deja amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, iar accesul străinilor la întrecerile olimpice este interzis, în timp ce Japonia pare că a reuşit să controleze al patrulea val de infecţii.

O decizie privind participarea spectatorilor autohtoni în arenele olimpice este aşteptată la finele acestei luni, în timp ce pe 20 iunie urmează să fie ridicată starea de urgenţă din Tokyo şi celelalte prefecturi cele mai populate.

Yamaguchi susţine că ''organizatorii au evitat dialogul'' şi că ''CIO pare să considere că opinia publică din Japonia nu este importantă''. Fosta judoka i-a acuzat pe premierul Yoshihide Suga şi pe ministrul Jocurilor Olimpice, Tamayo Marukawa, că nu ''au explicat suficient'' populaţiei de ce ar trebui să considere că Jocurile sunt ''sigure şi întrunesc condiţii de securitate''.

''Chiar dacă infecţiile s-au diminuat, ei cer oamenilor să fie atenţi, să nu bea alcool, să nu iasă, dar în acelaşi timp spun: 'bucuraţi-vă de Jocuri' - aşa că cetăţenii sunt confuzi de acest dublu standard. Nu spun că lumea nu ar trebui să se distreze, dar vreau să avem această poziţie: nu am câştigat încă lupta cu coronavirusul, suntem încă în pericol. La fel este şi în sport, cel mai periculos moment este când crezi că ai câştigat. De obicei, atunci eşti bătut'', a adăugat Yamaguchi.

Japonia a ţinut sub control răspândirea pandemiei, dar a înregistrat totuşi peste 760.000 cazuri de infectare cu COVID-19 şi peste 13.600 de decese.

Circa 12% dintre japonezi au primit cel puţin o doză de vaccin, rata de imunizare fiind foarte mică comparativ cu cea din ţările bogate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb