Un ONG maghiar a făcut plângere la CNCD împotriva preşedintelui Klaus Iohannis pentru discriminare

A.P.
Politică / 3 august 2020

KLAUS IOHANNIS

KLAUS IOHANNIS

Asociaţia pentru protecţia drepturilor minoritare, Miko Imre, cu sediul în Sfântu Gheorghe, a făcut plângere la CNCD împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, pe motiv că a făcut declaraţii discriminatorii la adresa etnicilor maghiari din România şi la adresa liderilor UDMR, anunţă site-ul szekelyhon.ro, citat de g4media.

Potrivit sesizării consultate de G4Media.ro, Asociaţia Miko Imre a reclamat următoarea frază din intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis de joia trecută:

"Guvernul şi-a făcut treaba, Preşedintele şi-a făcut treaba, autorităţile şi-au făcut treaba. Şi atunci PSD a căutat soluţii pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, trebuie să recunoaştem, PSD controlează încă majorităţi în Parlamentul României, PSD împreună cu alţii cu care pactizează, de exemplu cu UDMR - să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe şest o iniţiativă a UDMR-ului, să dea autonomie aşa-zisei secuimi şi altele - şi atunci PSD a acţionat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puţina legislaţie pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie."

Asociaţia scrie textul sesizării către CNCD că "Domnul Preşedinte prin rostirea acestor declaraţii acuzatoare la adresa UDMR devine recidivist, având în vedere recentele afirmaţii făcute cu ocazia adoptării tacite de către Camera Deputaţilor, al proiectului prvind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc, în urma cărora a şi primit amenda de 5000 de lei".

Comportamentul preşedintelui, mai scrie Asociaţia Miko Imre, "nu poate fi calificat altfel decât ca unul al cărui scop imediat este incitarea publicului la ură şi/sau discriminare în detrimentul unor categorii de persoane, adică, împotriva cetăţenilor români aparţinând minorităţii maghiare din România".

În sesizarea făcută de Asociaţia Miko Imre la CNCD se mai arată că preşedintele României, "în loc să caute soluţii pentru instaurarea unei balanţe ferme şi viabile între diferitele comunităţi ale ţării şi să le reprezinte pe acestea cu cinste şi echidistanţă, adânceşte conflictul dintre cetăţenii minoritari şi majoritari, aducând acuzaţii false la adresa liderilor de etnie maghiară".

CNCD l-a amendat, pe data de 20 mai, pe preşedintele Klaus Iohannis, cu 5000 de lei pentru declaraţiile despre maghiari şi fostul preşedinte Traian Băsescu pentru o serie de afirmaţii despre romi.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, într-un punct de vedere transmis G4Media.ro, că preşedintele Iohannis consideră "profund politică" sancţiunea primită de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declaraţiile despre maghiari, anunţând că va contesta amenda în instanţă, detaliază g4media.

Şeful statului a acuzat PSD la sfârşitul lunii aprilie că "se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor", după ce un proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaţilor. Proiectul a fost ulterior respins la Senat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Mâine, poimâine v-a fi constituțional să purtăm coarne și drongă pt. prezența COVIDULUI...

    Voi ce ziceti . E normal ca o asociatie infiintata si finantata de UDMR, si care l-a pus pe Csaba de la UDMR presedinte la CNDC ( pe care il platim tot noi plebea) sa depuna plangere pentru ca .,vezi doamne, organizatia UDMR, care nu respecta constitutia Romaniei se simte lezata? Constitutia Romaniei nu se simte lezata?

    1. pe unguri si pe tradatorii romani nu-i intereseaza, ei au alte scopuri

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb