Un pod, o ţară

Călin Rechea
Politică / 10 iunie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Călin Rechea

Un pod peste Siret s-a prăbuşit. Ştirile din presă sunt însoţite de poze care parcă arată urmările unui atac cu rachete. Dar nu Putin este de vină, deşi preşedintele Rusiei este de vină, conform informaţiilor oficiale, pentru toate relele de pe Pământ.

Podul de pe DJ 207A s-a prăbuşit, pur şi simplu, la şase luni de la finalizarea procesului de reabilitare, care s-a realizat prin aportul a unui număr mare, foarte mare, de firme.

Toate deosebit de specializate, ale căror conexiuni politice sunt doar întîmplătoare.

Toate lipsite de cea mai mică urmă de mîndrie şi etică profesională, adică populate de viermi şi nu de oameni. Iar viermii nu răspund penal şi patrimonial, mai ales dacă sunt mari "contribuabili" la propăşirea structurilor politice locale, care, asemeni celor centrale, par să aibă doar scopul scoaterii României din istorie.

"Podul care s-a prăbuşit a fost reabilitat integral în urmă cu câteva luni, fiind administrat de Consiliul Judeţean Neamţ", după cum se arată în presă.

Aşa arată România lucrului bine făcut pas cu pas de incompetenţi şi idioţi, unde termenul de "idiot" are înţelesul original din Grecia Antică.

Cine este de vină pentru prăbuşirea podului? Nu se ştie şi vinovaţii nu se vor cunoaşte, probabil, niciodată.

A fost doar o întâmplare, un fenomen inexplicabil. Bineînţeles că astfel de "fenomene" nu ar avea loc dacă toţi cei implicaţi ar "beneficia" de o răspundere materială şi penală pe măsură.

În cazul podului de peste Siret ar trebui să fie "atrase" contribuţii de la toţi membrii Consiliului Judeţean, de la Prefectură şi de la toate firmele implicate, cu un "bonus" de performanţă.

Iar după acoperirea pierderilor, toţi cei implicaţi ar trebui să nu mai poată ocupa funcţii publice, inclusiv urmaşii lor pentru cel puţin trei generaţii. De ce? Pentru că indiferent de cât de mare şi de exclusivistă este şcoala urmată, educaţia din familie primează mereu, iar toate vorbele despre "serviciul public" sau "interesul public" sunt mai goale decât vidul cosmic.

Este prea mare o astfel de "pedeapsă"? Deloc, pentru că subminarea suveranităţii poporului român nu are preţ, iar când plăteşti poduri care se prăbuşesc, fie din împrumuturi sau din fonduri a căror alocare a fost condiţionată, contribui direct la subminarea suveranităţii poporului român.

Când se va reface podul? Poate cîndva, într-un viitor neprecizat, având în vedere că explozia costurilor energiei şi a materiilor prime din construcţii pune totul sub semnul întrebării, mai ales când aşa-numitele autorităţi locale sau centrale sunt complet depăşite de evenimente şi sunt suficient de idioate, din nou conform definiţiei antice, încât să nu fie cuprinse de panică atunci când devine iminentă dezvăluirea incompetenţei, prostiei şi infatuării.

La nivelul administraţiei centrale, guvernamentale şi prezidenţiale, situaţia este similară. Sunt populate tot de idioţi, din nou în sensul definiţiei antice, care nu dau doi bani pe soarta coloniei numite România şi nu le pasă că ţara noastră este foarte aproape de a fi scoasă din istorie pe uşa din dos.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Astazi am vazut de acolo imagini la un post Tv si am vazut un element ce parea o grinda cu armaturi multiple din cablu, ce parea o asa zisa grinda din beton armat, ( pretensionat). Dar, in loc de beton, in masa grinzii fusese incorporat polistiren, fapt ce, in mod cert a redus drastic forta de suport a grinzii si a facut-o un element defect si inutil acolo.

    Dar, daca este asa, daca constructorul a incorporat polistiren in masa grinzii, grinda in mod sigur trebuia sa se rupa la incarcarea cu sarcina de proba. Si grinda nu s-a rupt la cele 300 de tone care au fost trecute peste pod la incercare.  

    Si asa nu se poate.  

    Acolo, cei care au construit podul sunt de groaza, ca asemenea grinzi nu s-au mai vazut nicaieri si nimeni nu isi permite sa faca asemenea proiecte. Dar, ramane intrebarea, cum de a rezistat podul la sarcina de proba de 300 de tone.  

    Raspunsul este ca podul acela putea sa reziste la " 300 de tone" numai daca si cei care au facut testarea sunt implicati si sarcina de proba a fost si ea o sarcina in care a fost incorporat polistiren.

    Ca altfel nu se poate.  

    Cand se va reface podul?Curand,trebuie sa scoata banii pe care i-au furat in timp ce se faceau ca construiesc podul.Nu sunt incompetenti,sunt hoti pana in punctul in care pun in pericol securitatea oamenilor.Toti trebuie sa raspunda penal,inclusiv cei care au receptionat podul.Si sa dea si banii inapoi toti cei care au pus la cale tarasenia asta!

    Pai de fapt mai un pic se si bucura aia ca a cazut ca-l pot reface la pret dublu (ca s-au scumpit toate) prin PNNR.

    La un an dupa PNNR totusi stam mai mult pe acasa ca nu se stie... 

    1. Din PNDL 3, nu din PNRR...

    de aia nu vreau descentralizare! cu primari si sefi judeti hoti si lichele de orice partid sau nepartid ar fi, ajungi in sapa de lemn. am un primar in targoviste care de 7 ani arunca in stanga si in drepata cu asfalt si beton in tot orasul, basca autorizatii de constructie ilegale pe domeniu public. el zice ca face si drege si e cinstit, dar fura de rupe din orice pozitie, fotbal, teatru, asfalt, handicapati, ajutoare, volei, transport public, gunoi, absolut tot. el si firmele de lui casa si ale pretenilor lui. Orasul e la pamant si arata deplorabil desi se platesc cele mai mari taxe de oras din tara. Asta nu este descentralizare, este hotie legalizata. Cu doi, trei primari care fac treaba si nu fura nu se justifica descentralizarea. Cand va fi macar 55% randament si convingere ca primarii si sefii de judet sunt pentru oameni, atunci da, se poate face, dar in prezent orice primar si orice sef de judet cu clica lor de consilieri si gasca lor de interese sunt doar hoti si lichele. Nu va faceti iluzii, de 30 de ani asta e modelul de conducere si administrare, fura si fugi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb