Un primar din Buzău scapă de arestul preventiv, dar rămâne în arest la domiciliu

Ana Felea
Miscellanea / 2 februarie

Un primar din Buzău scapă de arestul preventiv, dar rămâne în arest la domiciliu

Gheorghe Micleru, primarul comunei Gura Teghii, urmărit penal pentru mai multe fapte, scapă de arestul preventiv, dar rămâne în arest la domiciliu.

Decizia a venit astăzi, de la Tribunalului Buzău, fix la o săptămână de cand judecătorii de la Judecătoria Pătârlagele au decis ca primarul din Gura Teghii, Gheorghe Micleru, să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, ca urmare a contestaţiei depuse de edil. Acum, primarul trebuie să rămână 23 de zile în arest la domiciliu.

"Dispune luarea faţă de inculpatul Micleru Gheorghe a măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 23 de zile de la 02.02.2024 la 24.02.2024. (...) impune inculpatului Micleru Gheorghe obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte (fără permisiunea organului judiciar)", se arată în decizia Tribunalului Buzău.

Micleru este urmărit penal pentru delapidare, complicitate la furt calificat, abuz în serviciu şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

"În sarcina acestuia s-a reţinut că în calitate de primar al UAT Gura Teghii cu atribuţii în administrarea bunurilor primăriei a săvârşit următoarele fapte de natură infracţională: şi-a însuşit două leagăne din lemn aparţinând primăriei pe care le-a folosit în cadrul pensiunii pe care o are pe raza comunei; a facilitat accesul tatălui său într-o grădiniţă din subordinea primăriei de unde acesta a sustras cinci uşi din termopan ce au fost folosite în cadrul aceleaşi pensiuni; a încredinţat unui număr de două persoane cunoscute autoturismul primăriei pe care acestea l-au folosit în interes personal pe o perioadă de doi ani; a menţinut ca poliţist local o persoană deşi aceasta trebuia eliberată din funcţie, persoană pe care au folosit-o pentru rezolvarea unor probleme personale ale primarului cu încălcarea dispoziţiilor legale; prin încălcarea dispoziţiilor legale privind incompatibilităţile a desfăşurat acte de comerţ, respectiv a administrat în fapt o societate comercială (pensiunea pe care o deţine pe raza comunei)", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb