Un vin organic produs de Domeniul Bogdan câştigă o mare medalie de aur în Franţa

G.D.
Companii / 29 martie 2023

Un vin organic produs de Domeniul Bogdan câştigă o mare medalie de aur în Franţa

Feteasca neagră Primordial 2020 ORGANIC - vin produs în Dobrogea, la Domeniul Bogdan şi semnat de regretatul oenolog francez Philippe Cambie - a primit recent o foarte importantă recunoaştere din partea ghidului franţuzesc de specialitate Gilbert & Gaillard, Marea Medalie de Aur, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, primordial este o gamă de excepţie, rezultat al colaborării oenologului francez cu antreprenorul român Bogdan Mihalcea, cel din al cărui vis s-a întrupat Domeniul Bogdan.

"Eu cred că vinul trebuie să fie expresia propriului terroir: soarele, vântul, ploaia, pământul, oamenii, dar şi istorie, cultura şi povestea unui popor. Aşa s-a nascut Primordial. În sticla aceasta veţi descoperi o lume fascinantă, cu o tradiţie de mii de ani, din vestita zonă a Dobrogei", declara în urmă cu câţiva ani cel supranumit "antrenorul viticultorilor", Phillipe Cambie. El a fost numit oenologul anului 2010, de către prestigiosul critic Robert Parker, care i-a şi atribuit acestuia de 15 ori scorul de 100/100 puncte pentru vinurile create sub "bagheta" sa.

Domeniul Bogdan, primul producător din România care practică viticultură biodinamică, s-a născut din visul fondatorului companiei, Bogdan Mihalcea, de a crea vinuri naturale de excepţie.

Viile sale au fost plantate în anul 2011, pe 154 ha situate în ţinutul dintre Dunăre şi Marea Neagră, în cunoscuta podgorie Murfatlar D.O.C., în apropiere de satul Peştera, zonă cu tradiţie în cultivarea strugurilor încă din antichitate.

Respectând principiul că un vin foarte bun provine numai din struguri de foarte bună calitate, pasionatul antreprenor a decis să cultive întreaga suprafaţă după principiile agriculturii biodinamice - ştiinţa forţelor de viaţă, sistemul de cultură cu cea mai accentuată abordare holistică. Astfel a luat fiinţă prima fermă viticolă biodinamică din România, care în anul 2016 a obţinut Certificarea de Ecologic a Domeniului Bogdan, de la Austria Bio Garantie, Organism de Inspecţie si Certificare activ încă din 1994. În prezent, certificarea este garantată de Ecocert, iar începând cu anul 2022 Domeniul Bogdan este în curs de certificare Demeter, subliniază sursa citată.

Dr Leonello Anello, girantul certificării "I vini biodinamici" la Domeniul Bogdan este membru fondator al secţiei Toscana şi inspector de certificare al Asociaţiei Demeter Italia şi membru asociat al Societăţii Italiene pentru Ştiinţele Solului şi al International Union of Soil Sciences.

Sistemele de certificare biodinamică sunt private şi în concurenţă, dar pe lângă obţinerea certificatului de apartenenţă la regimul agricol organic (certificarea organic sau bio) reglementat la nivel comunitar şi internaţional, în cazul "vinurilor biodinamice®" există şi evaluarea organoleptică. Aceasta certifică şi faptul că vinul este corect echilibrat şi bun.

Domeniul Bogdan produce anual 350 000 l iar 10% din producţia anuală este exportată.

Calitatea excepţională a vinurilor a primit deja recunoaştere internaţională la unele dintre cele mai importante concursuri din domeniu: Millesime Bio, Chardonnay du Monde, Premiile Internaţionale Decanter, Concursul Internaţional de la Bruxelles, The organic Masters.

Gilbert & Gaillard este unul dintre ghidurile cheie ale vinurilor din Franţa de mai bine de două decenii. Au fost publicate până în prezent peste 50 de ediţii ale ghidului, cele mai recente ediţii fiind în franceză, engleză, chineză şi japoneză. Toate vinurile evaluate de echipa Gilbert & Gaillard sunt degustate în orb şi notate pe o scară de 100 de puncte, populară la nivel internaţional, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. azi, Bio si Organic au alte intelesuri..

    este plantatia Bio sau organica?  

    sau vinul este Bio sau Organic?  

    sunt diverse Organisme pe mapamond de Inspecţie  

    si Certificare care accepta diverse pesticide/ insecticide ca bio  

    sa nu mai vorbim de metoda de fermentatie... 

    de ce producatori nu scriu pe eticheta cum a fost fermentat vinul  

    sau ce fel de drojdii sau folosit!!! 

    Gilbert & Gaillard este un concurs fake,  

    pentru concurs vinurile trebuie luate de pe raftul magazinului.  

    si coana Leana daca cosmetizeaza o zeama de strugure si o duce  

    la concurs, ia 100 de puncte

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb