Unele companii majore nipone şi-au oprit activitatea în urma cutremurului

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 martie 2011

Unele companii majore nipone şi-au oprit activitatea în urma cutremurului

Printre societăţile în cauză se numără "Toyota", "Honda", "Nissan" şi "Sony"

"Toyota Motor" Corp., cel mai mare constructor auto din lume, şi-a suspendat producţia la trei uzine, iar "Sony" Corp., al doilea producător mondial de electronice de larg consum, - la şase fabrici, în urma cutremurului care a lovit vineri Japonia.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9 grade pe scara Richter s-a produs la ora locală 14.46, în largul coastei de nord-est a Japoniei, cauzând valuri tsunami, inundaţii şi incendii.

"Sony" a suspendat producţia şi a evacuat şase uzine din nord-estul Japoniei. Compania evalua, vineri, efectele întreruperii alimentării cu energie electrică şi pagubele provocate de cutremur facilităţilor din regiune.

La o fabrică "Honda Motor" Co., a doua companie auto din ţară, căderea unui zid a provocat moartea unei persoane. Societatea a închis două fabrici în urma cutremurului. "Nissan Motor" Co., a treia companie auto din Japonia, a închis patru fabrici, iar doi angajaţi au suferit răni minore. "Fuji Heavy Industries" Ltd., producătorul autoturismelor Subaru, a oprit producţia la cinci fabrici.

"Toyota Boshoku" Corp., un furnizor al "Toyota", şi "Denso" Corp. - cel mai mare producător nipon de piese auto, au raportat pagube la unele dintre uzine. Totodată, centralele nucleare şi-au încetat activitatea, iar lângă Tokyo o rafinărie "Cosmo Oil" era în flăcări.

"East Japan Railway", cel mai mare operator feroviar din Japonia, a sistat transporturile în regiunea Tokyo. De asemenea, a fost întrerupt şi transportul feroviar subteran din capitala niponă. Aeroportul internaţional Narita, cel mai important din Tokyo, a fost închis.

În schimb, uzinele "Canon" Inc., cel mai mare producător mondial de aparate foto digitale, nu au fost afectate astfel încât să-şi suspende producţia. Nici producătorul de electronice "Panasonic" Corp. nu a oprit lucrul, anunţând că numai câţiva angajaţi au suferit răni minore.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb