Puterile telepatice ale omului de afaceri Dan Voiculescu par să scadă, după ce, ieri, Justiţia a decis să îl condamne la 5 ani de închisoare, cu executare, în dosarul ICA. După mai bine de cinci ani de termene şi amânări, Tribunalul Bucureşti a pronunţat, ieri, decizia în dosarul ICA în care este judecat Dan Voiculescu pentru spălare de bani şi prejudicierea statului cu aproximativ 60 de milioane de euro. Decizia judecătorilor nu este, însă, definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.
Condamnarea lui Dan Voiculescu prevesteşte o toamnă fierbinte, la scurt timp după ce sentinţa a fost pronunţată, acesta anunţând că va continua să lupte pentru a-şi demonstra nevinovăţia.
Proprietarul Antenelor a menţionat: "Am deplină încredere în magistraţi şi în sistemul de justiţie românesc şi european, şi am şi un scurt mesaj pentru cei care mă cunosc şi ştiu cât de mult îmi place lupta: să nu-şi facă griji. Iar cei care nu mă plac sau nu mă cunosc să nu se bucure prematur: orice s-ar întâmpla, voi reveni."
La începutul lunii decembrie 2008, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.
Dan Voiculescu, acţionar majoritar la SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA Bucureşti, este acuzat de "folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată".
Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.
Alături de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Vlad Nicolae Săvulescu, Marian Gheorghe Domnişoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene şi Flavius Adrian Pop. Toţi aceştia sunt acuzaţi de complicitate la stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de cea reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar, comisă în acţiunea de privatizare în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.
În urma deciziei Tribunalului, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Corneliu Popa şi Cătălin Sandu Jean au fost condamnaţi, la rândul lor, la şase ani de închisoare cu executare.
Totodată, judecătorul le-a interzis tuturor inculpaţilor exercitarea mai multor drepturi civile, între care şi interdicţia de a deţine funcţia avută la momentul comiterii faptelor.
1. este foarte bine
(mesaj trimis de anonim în data de 27.09.2013, 08:04)
In sfarsit autoritatile isi fac treaba. Bravo!