Ungaria amână din nou ratificarea aderării Suediei la NATO

S.B.
Internaţional / 29 iunie 2023

Ungaria amână din nou ratificarea aderării Suediei la NATO

Parlamentul ungar nu a inclus ratificarea aderării Suediei la NATO pe agenda sesiunii sale rămase până la vacanţa de vară, astfel că această ratificare nu va putea fi votată înainte de luna septembrie, exceptând cazul convocării unei sesiuni extraordinare, informează Agerpres.

"Fidesz (partidul premierului Viktor Orban) serveşte interesele lui Vladimir Putin şi ale lui Recep Tayyip Erdogan (preşedinţii Rusiei şi Turciei) prin continuarea blocării în parlament a ratificării aderării Suediei" la NATO, a declarat Agnes Vadai, deputată a formaţiunii de opoziţie Coaliţia Democratică.

Turcia şi Ungaria sunt singurele state membre ale NATO care încă nu au ratificat aderarea Suediei la Alianţă. Ankara invocă lipsa de cooperare a guvernului de la Stockholm în extrădarea către Turcia a unor persoane pe care aceasta le consideră având legături cu organizaţii teroriste, în special din zona kurdă, iar Budapesta reproşează politicienilor suedezi că şi-au făcut un obicei din a emite critici la adresa guvernului condus de Viktor Orban.

Ungaria a amânat în mod repetat ratificarea aderării Suediei la NATO, iar noua amânare face imposibilă realizarea acestei aderări până la summitul Alianţei din 11-12 iulie.

Ungaria a tergiversat de asemenea ratificarea aderării Finlandei, dar a votat-o de îndată ce Turcia şi-a ridicat rezervele pe care le exprimase de asemenea faţă de această ţară. Este "evident" că Fidesz va decide punerea votului pe agenda parlamentară în funcţie de poziţia Turciei, crede deputata ungară de opoziţie.

Premierul suedez, Ulf Kristersson, a declarat joi că intenţionează să discute în cursul zilei cu Viktor Orban.

Acesta din urmă se află în conflict cu Bruxellesul, care a blocat Ungariei fondurile europene şi pe cele din PNRR, planul de relansare post-pandemie. Comisia Europeană îl acuză pe Orban de încălcarea statului de drept prin limitarea drepturilor comunităţii LGBT, respingerea migranţilor, controlul asupra presei, justiţiei şi achiziţiilor publice sau contestarea întâietăţii deciziilor Curţii de Justiţie a UE (CJUE) asupra dreptului naţional.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. f bine , suedia este o tara mica dar obraznica si bagacioasa .

    1. bravo, shoshocule, ai tras shi tu un partz

      Suedia e de vreo 6 ori mai mare ca ungaria si o depaseste si ca populatie cu cateva sute de mii...Deci clar nu e o tara mica...cat despre nivel de trai si civilizatie chiar ca ungaria e departe in urma Suediei si daca poti aprecia ca Suedia e "obraznica si bagacioasa" atunci cum apreciezi ungaria?E o intrebare retorica,toti stim cum e ungaria...

    Dupa ce ani de zile Suedia sustine ca Ungaria este o mare dictatura si

    premierul ungar Orban e copia lui Putin ,acum vor sa fie aliatul lor, 

    un pic de educare nu strica nici la suedezi

    1. In afara de votul pt. aderare, Ungaria e zero in NATO. Iar Orban, fost emul al lui Soros, va sfarshi in lada de gunoi a istoriei.

      Nu doar Suedia zice asta cu Ungaria dictatura si Orban aliatul lui Putin, zice asta cam toata lumea civilizata...Si tu crezi ca Orban face acum "educatie" cu Suedia?De fapt si cu acest gest si cu milte altele isi taie incet,incet craca de sub picioare pt ca toata lumea vede ca face ,fara scrupule, jocul lui putin...Dar treaba voastra...cum iti asterni asa dormi!.

    Ungaria ar trebui exclusa din NATO, nu are o pozitie strategica, nu fabrica arme, nu aduce niciun fel de plus-valoare. Ba dimpotriva, transmite in Rusia tot ce aude in interiorul aliantei.

    1. Habar nu ai de politica,

      un pic de injurat unguri iti ridica moralul ? 

      Poate tu n-ai habar de politica!Cine te crezi?un pic de dispretuit romanii iti ridica moralul,nu-i asa?

    Suedia nu era aia cu ambasada foarte glumeata si pe la noi nu demult ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb