Ungaria promite că va lupta în instanţa UE pentru a apăra legea anti-LGBT

G.D.
Internaţional / 9 martie 2023

Ungaria promite că va lupta în instanţa UE pentru a apăra legea anti-LGBT

Ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, a declarat ieri noapte că Budapesta va lupta la Curtea de Justiţie a UE pentru a apăra o lege a educaţiei despre care Bruxellesul afirmă că discriminează oamenii pe baza orientării sexuale şi identităţii de gen, relatează astăzi Reuters, conform Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, Varga a anunţat că a depus o cerere reconvenţională la instanţă pentru ca guvernul să rămână la poziţia sa conform căreia educaţia este o chestiune ce trebuie decisă de guvernele naţionale.

Campania anti-LGBT a prim-ministrului Viktor Orban a escaladat în iunie 2021 când parlamentul, dominat de partidul său Fidesz, a adoptat o lege care interzice folosirea materialelor considerate ca promovare a homosexualităţii şi schimbării de gen în şcoli.

Guvernul a spus că legea are ca scop protejarea copiilor şi nu vizează comunitatea LGBT.

"Aşa cum am făcut până acum, vom merge până la capăt dacă este vorba despre protejarea copiilor noştri", a spus Varga, adăugând că susţinerea legislaţiei este necesară şi măsuri ulterioare ar urma să fie luate. Ea nu a precizat care vor fi.

Confruntarea vine într-un moment în care Bruxellesul a suspendat deblocarea a miliarde de euro din fondurile UE atât de necesare pentru Ungaria până când Budapesta implementează reforme pentru a îmbunătăţi independenţa sistemului judiciar şi combaterea corupţiei.

Comisia Europeană a trimis Ungaria la Curtea de Justiţie a UE cu privire la legea anti-LGBT la jumătatea anului 2022.

Comisia a considerat că legea încalcă regulile pieţei interne a UE, drepturile fundamentale ale indivizilor şi valorile UE.

"Propaganda de gen nu este doar (...) vorbărie curcubeu, ci cea mai mare ameninţare la adresa copiilor noştri. Vrem să ne fie lăsaţi copiii în pace (....). Genul ăsta de lucruri nu-şi au locul în Ungaria şi mai ales nu în şcolile noastre", a declarat Orban, într-un discurs rostit luna trecută.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Bravo Ungaria.

    1. Dar ungurii aia verzi, au printre ei elemente dusmanoase cu inclinatii LGBT, sau ce sunt asa speriati?

      Da poate ca sunt, e treaba lor nu trebuie sa spuna la toata lumea si sa fie motul. Toata agresiunea asta de promovare a LGBT este o tampenie.

      atunci ramane valabil, bagatu-l sub pres si ascunderea prin inchisori ca doar statul are de aparat o imagine

    Bine le face !

    Ar trebui sa fie un exemplu penrtu romania.

    Tot ce tine de LGBT e o deviatie bolnava care trebuie cel mult tolerata in societate, in niciun caz afisata, promovata sau incurajata.  

    1. Exact dar pe noi nu ne baga nimeni in seama,politicienii fac doar ce vor ei fara sa respecte dorinta poporului.Este dreptul fiecaruia sa aiba ce orientare sexuala vrea dar fara propaganda,mai ales in randul tinerilor!Ii invata ca e normal sa fii anormal!

      Voteaza UDMR!

      Ca ce chestie?Crezi ca se diferentiaza de PSD,PNL,USR si alte aratanii?Crezi ca daca AUR ajunge la putere face altfel?Toti sunt o apa si-un pamant,buzunarele lor doldora conteaza,nimic mai mult.Si nu sunt de etnie maghiara,iti dai seama,nu mi-as fi afisat prenumele?

    foarte multi romani sustin Ungaria , mai multi decat unguri . nu va lasati , din pacate noi nu avem cu cine , toti sint vanduti cu bocanci cu tot lui sorosh .

    In sfarsit o tara EU cu conducatori ADEVARATI,

    bravo lor 

    1. Go home!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb