UNGARIA: Un partid de opoziţie anunţă formarea unui guvern din umbră, ce va fi condus de eurodeputata Klara Dobrev

V.G.
Internaţional / 16 septembrie 2022

Un partid de opoziţie anunţă formarea unui guvern din umbră, ce va fi condus de eurodeputata Klara Dobrev

Coaliţia Democrată (DK), aflată în opoziţie în Ungaria, a anunţat astăzi formarea unui guvern din umbră, în fruntea căruia se va afla eurodeputata Klara Dobrev, transmite MTI, potrivit Agerpres.

Klara Dobrev a fost desemnată de conducerea DK pentru a forma un guvern din umbră, iar ea a acceptat, a declarat viceliderul DK, Csaba Molnar, într-o conferinţă de presă.

DK este convinsă că "nimeni în Ungaria astăzi nu este mai calificat" decât Dobrev pentru a conduce un cabinet din umbră, a adăugat Molnar, potrivit căruia eurodeputata, în calitate de vicepreşedinte al Parlamentul European, şi-a creat relaţii internaţionale cruciale pentru Ungaria.

Klara Dobrev îşi va face cunoscute planurile duminică, iar luni îi va prezenta pe membrii guvernului din umbră într-o conferinţă de presă, a anunţat Molnar.

El a spus că DK a decis să formeze un astfel de guvern întrucât consideră că "Ungaria are probleme serioase". Guvernul Orban "a minţit poporul" în campania pentru alegerile din primăvară şi apoi a "impus cel mai dureros pachet de austeritate de la schimbarea regimului", a continuat Molnar.

Potrivit viceliderului DK, bilanţul guvernului constă în inflaţie, penurie de combustibili, o creştere de şapte ori a preţului la gaze, majorări de taxe, "afaceri mici ruinate", criza costului vieţii şi "panică în privinţa facturilor la utilităţi".

El a mai spus că Ungariei i se refuză accesul la fonduri UE din cauza 'furtului care se petrece de 12 ani'.

Molnar l-a învinovăţit pe premierul Viktor Orban pentru criza costului vieţii în Ungaria, despre care a spus că va persista cât timp Orban va rămâne la putere.

Partidul Fidesz, aflat la guvernare, a reacţionat la anunţul făcut de DK, afirmând că poporul ungar nu vrea "un guvern Gyurcsany".

"Ungurii au avut ocazia să experimenteze cum este atunci când (liderul DK) Ferenc Gyurcsany se află în guvern", a transmis Fidesz într-un comunicat.

"Stânga a fost cea care a împins Ungaria pe marginea falimentului: ei au eliminat a 13-a pensie, au tăiat salariul pe o lună al profesorilor şi cadrelor medicale, au crescut preţurile la electricitate şi gaz, au renunţat la subvenţiile pentru familii, au lăsat mii de oameni fără locuinţă", a adăugat Fidesz.

La alegerile din aprilie, o majoritate covârşitoare a ungurilor a respins 'era Gyurcsany' pentru a patra oară, a conchis partidul lui Viktor Orban.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. După ce au pierdut alegerile, acum 4-5 luni,

    într-un mod categoric (toată opoziția 32 %, 

    iar FIDESZ a luat 68 %), tare important este 

    acest act de piar. Nu înțeleg ce cauta aceasta

    știre aici.  

    1. Și usr iști de la noi venise cu aceiași idee de guvern din umbră, minți luminate nu gluma

      Orban si partidul sau au castigat alegerile pentru ca ei controleaza aproape toate mijloacele de informare in masa prin care fac propaganda si dezinformeaza populatia! In Ungaria s-a instalat,incet dar sigur,un fel de dictatura! Economia Ungariei merge dun ce in ce mai rau,iar populatia a inceput sa resimta pe propria piele politicile gresite ale lui Orban! Caderea micului dictator este inevitabila,de aceea partidele de opozitie se pregatesc pentru a prelua guvernarea tarii! Va fi o lovitura grea inclusi pentru voi hauristii,care ati facut din Viktor Orban un idol "cioplit"!

      Orban nu este un vanzator de tara cum sunt ai nostri. Benzina si motorina la ungurii este 6 lei fara un gram de petrol. UE tot incearca sa isi puna slugi in Ungaria. Pana acum nu le-a iesit si nu o sa reuseasca. Ungurii nu se lasa pacaliti de UE. Daca va e frica de AUR atunci inseamna ca ar trebui votati.

      Daca acum sunt combustibilii mai ieftini in Ungaria,asta nu inseamna mare lucru! Maine-poimaine se poate dubla pretul! Ungaria a avut si continua sa aiba un nivel de trai putin mai ridicat decat Romania datorita faptului ca datoria publica la ei este mai mare decat la noi! Ungaria datoreaza cam 75% din pib,iar Romania cam 50% ! Daca ne-am fi imprumutat la fel ca ei,atunci am fi trait mai bine in Romania! Plus ca Ungariei i-au fost sterse 50% din datoriile pe care le-a avut la Occident dupa caderea comunismului! Plus faptul ca ungurii au circulat fara vize in Europa,au intrat mai repede in UE fata de noi si sunt in Shengen! Toate astea sunt avantaje de care ei au beneficiat,dar Romania a recuperat decalajul!Deci,nu se datoreaza lui Orban faptul ca ungurii o duc putin mai bine decat romanii! Diferenta in nivelul de trai este de 5-10%! In cativa ani,ungurii posibil sa emigreze spre Transilvania! Trebuie sa precizam si faptul ca dobanzile la care se imprumuta Ungaria,le-a depasit putin pe cele cu care se imprumuta Romania! Forintul maghiar s-a depreciat astfel ca salariul minim din Ungaria,brut si net,este la acelasi nivel cu cel din Romania! Anul viitor este posibil ca Romania sa aibe salariu minim net mai mare decat Ungaria! Viktor Orban este inaintea politicienilor nostri cand vine vorba de vandut tara! El a amanetat viitorul Ungariei lui Putin! Este foarte riscant pentru unguri,mai ales ca se intrevede o infrangere a Rusiei! Eu nu voi vota extremisti precum cei de la "aur",deoarece imi este teama ca vor scoate Romania din UE si milioane de romani care lucram in afara ne vom pierde locurile de munca! Noi trimitem catre Romania,din tarile europene in care muncim,miliarde de euro anual! Plus ca tara noastra primeste de trei ori mai multi bani de la UE,decat contribuim noi bugetul european! Puteti voi,hauristii,sa oferiti locuri de munca bine platite celor 4 milioane de romani care lucreaza in UE? Bine-nteles ca nu! Vindeti gogosi pentru oamenilor naivi! Liderul vostru haurist,a spus ca-l admira pe Viktor Orban! Pai de ce va numiti "alianta pentru unirea romanilor" daca voi il admirati pe Orban, care incearca sa creeze probleme in Transilvania,prin intermediul populatiei de limba maghiara?

    D-na Dobrev este nepoata unui tortionar

    comunist din Ungaria,membrul CC al partidului 

    comunist ungar,  

    D-na Dobrev este o persoana deosebit de pretiuta 

    de mai marii de la UE,

    absolut jenant 

    1. în vremurile astea comuniștii sunt la mare cautare

      si hotii in costume

    Asta sigur nu e bulgaroaica?

    1. Da este cu origini din bulgaria,

      este nevasta lui Gyucsany fost prim ministru ungar,

      care a dus in incapacitate de plata Ungaria in 2009. 

      Numai Ungaria a fost in incapacitate de plata in 2009? Multe tari din Europa au apelat la imprumuturi externe in perioada aceea,indiferent ca in unele tari au fost la guvernare politicieni de stanga iar un altele de dreapta! Eu personal prefer sa votez cu centru-dreapta,deoarece consider ca gestioneaza mai bine economia! Viktor Orban nu guverneaza bine Ungaria! Relatia lui cu Rusia este paguboasa pentru tara lui si pentru Europa!

      Sigur ungurii sunt niste idioti care duc tare prost,

      de lau votat de 4 ori la rand cu majoritate de peste 66%, 

      Orban Victor este cel mai longeviv politician din europa, 

      iar la vot ar trebui sa votam pe cei care ne apara interesele

      nationale si nu interesele externe care e la mare moda.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb