Ungaria vrea să vândă integral MKB Bank, la începutul anului viitor

Ziarul BURSA #Internaţional / 25 noiembrie 2015

Banca Centrală a Ungariei (NBH) intenţionează să vândă integral banca de stat MKB la începutul anului viitor, a anunţat, ieri, adjunctul guvernatorului NBH, Marton Nagy, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În luna septembrie 2014, statul ungar a finalizat achiziţia băncii MKB Bank de la grupul german BayernLB, pentru suma de 55 milioane de euro, cu intenţia de a o revinde după finalizarea unui proces de reorganizare şi curăţare a activelor.

Directorul general al MKB, Adam Balog, a declarat pentru Reuters că structura "preferată" a acţionariatului băncii include investitorii străini.

Marton Nagy a explicat că MKB a angajat banca americană de investiţii JP Morgan pentru consiliere în vederea privatizării şi recent a avut loc o întâlnire cu investitorii privaţi la Londra, obiectivul fiind vânzarea unei participaţii de cel puţin 51% în banca din Ungaria. La modul ideal, MKB ar trebui privatizată integral la începutul anului viitor, a adăugat guvernatorul NBH.

Acesta a anunţat că Banca Centrală a Ungariei doreşte listarea MKB la Bursa de la Budapesta în următorii trei - patru ani.

Ofertele pentru MKB vor fi prezentate probabil la începutul anului viitor, iar strategia NBH este menită să creeze o structură "rară" a acţionariatului, care să includă investitori interni şi externi, a precizat Marton Nagy. Acesta a adăugat: "Scopul nostru este să vindem 100%. Dacă nu vom reuşi, sperăm să vindem cel puţin 51%, în funcţie de preţul ce ni se oferă".

Recent, Adam Balog a informat că, în prezent, MKB se concentrează pe oportunităţile oferite de economia Ungariei şi ar putea intra pe piaţa creditelor ipotecare.

În prima jumătate a acestui an, MKB a înregistrat pierderi înainte de taxe de patru miliarde de forinţi (14,47 milioane de dolari), în scădere faţă de pierderile de 15,3 miliarde de forinţi înregistrate în perioada similară a anului trecut, datorită măsurilor de restructurare şi reducerii provizioanelor.

În prezent, sectorul bancar din Ungaria este dominat în proporţie de 80% de bănci străine. Grupul OTP este cea mai mare bancă comercială din Ungaria, urmat de diviziile ungare ale băncilor austriece Raiffeisen şi Erste, băncii belgiene KBC şi băncilor italiene Unicredit şi Intesa Sanpaolo. În 2013, grupul ungar MKB şi-a vândut întreaga participaţie directă de 96,3% la subsidiara sa din România, Nextebank SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb