UNICEF: Cererea de materiale vitale pentru copii a ajuns la un maxim istoric

V.G.
Miscellanea / 6 octombrie 2022

Cererea de materiale vitale pentru copii a ajuns la un maxim istoric

UNICEF sărbătoreşte împlinirea a 60 de ani în care a distribuit ajutoare de urgenţă celor mai vulnerabili copii ai lumii din Centrul Global de Aprovizionare şi Logistică pe care îl administrează în Copenhaga, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Centrul din Copenhaga a distribuit materiale, precum instrumente medicale, medicamente, produse de igienă, materiale didactice şi echipamente sanitare, într-un ritm record în ultimii ani, răspunzând numărului tot mai mare de crize umanitare din întreaga lume, inclusiv în Afganistan, Etiopia, Pakistan, Sudanul de Sud, Ucraina şi Yemen, precum şi în contextul pandemiei de COVID-19.

"Nevoile umanitare ale copiilor nu au fost niciodată atât de mari, prin urmare activitatea desfăşurată de Centrul Global de Aprovizionare şi Logistică al UNICEF din Copenhaga a devenit extrem de importantă", a afirmat Directorul Executiv al UNICEF Catherine Russell.

"Cel mai bun mod de a marca acest moment important este prin intensificarea eforturilor de a oferi fiecărui copil aflat în situaţie de risc resurse esenţiale care îl poate ajuta să supravieţuiască crizelor şi să îşi reconstruiască viaţa. UNICEF este profund recunoscător guvernului şi poporului danez pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în realizarea acestor demersuri vitale şi suntem pregătiţi pentru următorii 60 de ani de distribuire a ajutoarelor vitale oriunde şi oricând va fi necesar", a adăugat directorul.

Anul acesta, din depozit au plecat până acum 480.000 de tone metrice de provizii de urgenţă, inclusiv 1.400 de camioane care au transportat 10.484 de tone metrice de materiale ca răspuns la războiul din Ucraina. Ajutoarele livrate includ peste 800.000 de truse de urgenţă, inclusiv truse pentru moaşe, truse medicale de urgenţă şi truse cu produse de igienă destinate familiilor.

Ca răspuns la pandemia de COVID-19, Centrul Global de Aprovizionare şi Logistică a coordonat activităţile de achiziţie, transport şi logistică din cadrul COVAX - o iniţiativă globală ce vizează asigurarea unui acces echitabil la vaccinurile împotriva COVID-19. De la primul transport realizat în februarie 2021, Centrul a facilitat livrarea în siguranţă a 1,7 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 în 146 de ţări şi teritorii, precum şi a milioane de seringi, echipamente de stocare la temperatură scăzută şi echipamente individuale de protecţie pentru personalul medical.

Săptămâna trecută, în cadrul festivităţilor, Ambasadorul Bunăvoinţei pentru UNICEF Liam Neeson a vizitat depozitul, participând la pregătirea pachetelor cu ajutoare pentru copiii din Afganistan.

"Când apare o situaţie de urgenţă - şi copiii sunt obligaţi să îşi părăsească casele, şcolile şi comunităţile - materialele expediate din depozitul UNICEF din Copenhaga pot face diferenţa între viaţă şi moarte", a afirmat Liam Neeson.

"De la echipamente de oxigenoterapie, tablete de purificare a apei, plase de ţânţari şi mingi de volei până la seturi complete pentru şcoală, UNICEF distribuie în permanenţă provizii copiilor pentru a-i ajuta să supravieţuiască şi să se dezvolte. Face acest lucru 24 de ore din 24, 7 zile din 7, non-stop!", a mai spus Neeson.

Înfiinţat în 1962, spaţiul în care se află birourile şi depozitul - care este în prezent cel mai mare depozit umanitar din lume - a fost oferit UNICEF de către guvernul Danemarcei pentru desfăşurarea operaţiunilor sale globale de aprovizionare şi logistică. De atunci, zeci de mii de avioane de marfă, nave, camioane şi trenuri au plecat din Copenhaga cu tone întregi de provizii indispensabile pentru copiii din întreaga lume care trăiesc în zone afectate de conflicte, dezastre naturale şi alte situaţii de urgenţă.

În total, operaţiunile de aprovizionare şi cele logistice desfăşurate de UNICEF au achiziţionat anul trecut bunuri şi servicii în valoare de 7,181 miliarde de USD pentru copii şi familiile acestora din 160 de ţări şi teritorii, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb