UniCredit asistă Grupul TeraPlast la vânzarea diviziei Steel

J.P.
Miscellanea #Construcţii / 29 iulie 2020

UniCredit asistă Grupul TeraPlast la vânzarea diviziei Steel

UniCredit asistă Grupul TeraPlast în vânzarea diviziei Steel către gigantul irlandez Kingspan Group plc. Tranzacţia cuprinde companiile TeraSteel S.A., TeraSteel d.o.o. Serbia şi Wetterbest S.A., producători de panouri sandwich, structuri zincate uşoare şi hale la cheie, respectiv sisteme complete pentru acoperişuri. Vânzarea include şi filialele deţinute integral, Cortina WTB S.R.L. şi TeraSteel Slovakia SR, conform unui comunicat de presă trimis redacţiei.


Tranzacţia, care se ridică la o valoare de aproximativ 85 de milioane de euro, a fost semnată cu succes vineri, 24 iulie 2020. Data de finalizare depinde de aprobările oficiale şi este estimată pentru sfârşitul anului.

Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking si Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank: "Această tranzacţie complexă a avut loc într-un context de piaţă provocator, pe fondul efectului pe care pandemia COVID-19 l-a avut asupra industriei construcţiilor. Prezenţa solidă a UniCredit pe piaţa finanţărilor corporative, precum şi încrederea de care se bucură în sectorul de investiţii bancare la nivel european, ne permit să oferim clienţilor noştri corporate un spectru larg de servicii, care îmbină cunoaşterea pieţei locale cu expertiza globală a Grupului. Această tranzacţie de o importanţă semnificativă în industria construcţiilor confirmă, încă o dată, poziţia de lider pe care UniCredit o are pe piaţa de M&A din România".

"Am avut în UniCredit un partener experimentat, cu o foarte bună capacitate de înţelegere a business-ului şi a culturii noastre organizaţionale. Prin această tranzacţie aducem plus-valoare acţionarilor TeraPlast", a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb