UniCredit Bank a finanţat centrala fotovoltaică de la Şărmăşag/Sălaj cu 39,3 milioane de euro

A.F.
Bănci-Asigurări #Construcţii / 9 ianuarie

UniCredit Bank a finanţat centrala fotovoltaică de la Şărmăşag/Sălaj cu 39,3 milioane de euro

UniCredit Bank România a finalizat cu succes o tranzacţie de finanţare pe proiect, în valoare totală de 39,3 milioane de euro cu Comcris Energy SRL, o subsidiară a companiei de producţie din surse regenerabile, Enery, cu sediul la Viena, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, pachetul de finanţare susţine dezvoltarea, construcţia şi exploatarea centralei fotovoltaice Şărmăşag de 51,4 MW DC, situată în judeţul Sălaj.

Odată finalizat, Proiectul Şărmăşag va creşte portofoliul operaţional existent de energie regenerabilă al Enery în România, în prezent de 117 MW. Proiectul va beneficia de un Acord Corporate de Cumpărare a Energiei pe termen lung cu Ursus Breweries (parte a Asahi Group), cel mai mare producator de bere din ţară - un cPPA unic de acest fel în România. Lucrările de construcţie ale proiectului sunt în derulare, lucrările la staţie fiind deja finalizate din noiembrie 2023.

UniCredit Bank a fost asistată de CMS România, în calitate de consilier juridic de drept englez şi român. Echipa CMS a fost condusă de Ana Radnev, alături de Andreea Turcu (Senior Associate) şi Bianca Radu (Avocat). AFRY Italy S.R.L. a fost consultant tehnic în proiect. Compania Enery a fost asistată în această tranzacţie de Clifford Badea Chance România, în calitate de consilier juridic. Echipa Clifford Chance Badea condusă de Nadia Badea (Partener) a fost coordonată pe aspectele de finanţare a proiectelor de Andreea Sisman (Consilier) susţinută de Mădălina Mailat (Asociat Senior) şi Martha Busuiocescu (Avocat stagiar).

Raluca Popescu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Corporate & Invesment Banking UniCredit Bank a spus: "Prin strategia adoptată în 2022, UniCredit şi-a asumat şi şi-a menţinut un rol central în facilitarea tranziţiei către o economie durabilă pe pieţele în care îşi desfăşoară activitatea banca. Prin urmare, suntem mândri că am participat în calitate de Creditor Unic la această tranzacţie structurată pentru clientul nostru, Enery. Noi o considerăm o finanţare de referinţă pentru sectorul energiei verzi din România şi o tranzacţie de finanţare durabilă semnificativă pentru obiectivele ESG ale UniCredit."

Daniel Sava, Director Finance & Advisory UniCredit a adăugat: "Suntem entuziasmaţi să oferim soluţii pentru finanţarea transformării sistemului energetic românesc, aducând expertiza din băncile noastre la nivel local, în beneficiul clienţilor noştri, precum Enery. Similar altor pieţe în care Grupul este prezent, şi în România deciziile şi acţiunile noastre ţin cont de obiectivele ESG, care au devenit parte a modelului nostru de afaceri. Ne angajăm să creştem ponderea creditării ecologice în portofoliul nostru de finanţare".

Cong Ta, Vicepreşedinte M&A şi Business Development Enery a subiniat: "Închiderea financiară a proiectului PV de 51,4 MW, Şărmăşag, marchează o nouă piatră de hotar în dezvoltarea Enery în România. Odată finalizat proiectul aproape că va dubla capacitatea noastră fotovoltaică existentă în ţară. Proiectul urmează strategia noastră de a vinde energie electrică verde accesibilă şi pe termen lung clienţilor noştri. Suntem recunoscători partenerului nostru de finanţare Unicredit Bank România pentru sprijinul puternic şi încrederea acordată în proiect. Îi felicităm pentru această etapă importantă şi aşteptăm cu nerăbdare să ne continuăm cooperarea şi să obţinem şi mai multe succese împreună!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb