UniCredit Bank: Peste 3000 de elevi s-au implicat anul trecut în programul Start Major

F.D.
Bănci-Asigurări / 22 ianuarie

UniCredit Bank: Peste 3000 de elevi s-au implicat anul trecut în programul Start Major

Peste 3000 de elevi din învăţământul profesional şi tehnic din România, dornici să îşi crească şansele de independenţă financiară şi succes în carieră, s-au implicat în 2023 în programul Start Major. Dintre aceştia, 95 şi-au dezvoltat propriile planuri de afaceri, pe care le-au prezentat în faţa unui juriu, iar patru idei de afaceri au câştigat micro-finanţări şi mentorat pentru punerea în practică şi dezvoltarea lor, conform unui comunicat de presă al UniCredit Bank România.

Potrivit sursei citate, în tot acest proces, tinerii au avut alături 24 de mentori voluntari din partea băncii.

"Educaţia este unul dintre cele mai importante domenii pe care le susţine UniCredit. A schimba viaţa tinerilor, a-i ajuta să se dezvolte şi să-şi găsească drumul spre independenţă financiară se numără printre lucrurile care ne dau cele mai mari satisfacţii şi ne demonstrează că ceea ce facem are impact pozitiv şi pe termen lung. Programul Start Major s-a încheiat cu Pitch Day, două zile pline pe care le-am trăit cu intensitate alături de tineri şi ne bucurăm că am avut ocazia să vedem cât sunt de curajoşi şi creativi şi cum privesc cu încredere şi optimism către viitor. Felicitări tuturor participanţilor, partenerilor noştri, The Social Incubator, colegilor voluntari din UniCredit Bank, precum şi invitaţilor care ni s-au alăturat! Împreună cu partenerii noştri, The Social Incubator, continuăm Programul Start Major şi în 2024.", a spus Simona Petrescu, director ESG la UniCredit Bank România.

3187 de elevi au parcurs în 2023 cursurile de educaţie financiară şi pregătire pentru angajare, iar 340 dintre aceştia au participat la cele 10 tabere urbane de antreprenoriat, în care au învăţat cum să dezvolte un plan de afacere şi cum să găsească finanţare.La finalul proiectului, 95 de tineri şi-au prezentat ideile de afaceri unui juriu, pe un format asemănător competiţiilor de start-up-uri, iar cele mai bune idei de afaceri au câştigat micro-finanţare şi sesiuni de mentorat.

Ideile câştigătoare sunt:

- premiul 1: Leah Rareş (jud.Alba), 1500 euro, idee de afacere: AI (Artificial Intelligence) Appointment Booking - un sistem de programări bazat pe inteligenţă artificială, destinat clinicilor dentare

- premiul 2: echipa formată din Deliu Şerban Andrei şi Ciobanu Marius Daniel (jud.Braşov), 1000 euro, idee: Service de depanări electronice pe baza unui sistem de loialitate

- premiul 3: Tincu Beatrice Andreea (jud.Iasi), 500 euro, idee: SC Horseland PFA - un centru sustenabil de echitaţie şi hipoterapie, din zona Iaşului, unde caii bătrâni sau necompetitivi sunt utilizaţi în terapia persoanelor cu autism.

Pe lângă aceste premii, s-a oferit o menţiune specială din parte juriului în valoare de 500 de euro pentru Constantin Andreea Claudia (Bucuresti) pentru ideea de afaceri Sun Light - un ştergător specializat pentru geamuri, care merge pe baza unui panou solar, fiind eco-friendly şi self-sustainable.

Aflat la a patra ediţie, programul Start Major a ajuns în total la aproape 8.000 de tineri din Bucureşti, Alba, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Iaşi, Mureş, Timiş.

Programul de educaţie financiară şi pentru carieră dezvoltat de UniCredit Bank este structurat în 3 module, iar pe parcursul anului elevii au învăţat cum să îşi gestioneze corect resursele financiare, au descoperit ce roluri profesionale li se potrivesc, cum pot obţine şi păstra un loc de muncă, dar şi cum pot dezvolta o afacere. Proiectul a crescut constant, de la an la an, dovedind astfel atât interesul instituţiilor de învăţământ în a oferi oportunităţi de învăţare tinerilor, dar şi interesul tinerilor pentru activităţi practice de educaţie financiară şi antreprenoriat.

Programul Start Major este implementat în colaborare cu Asociaţia The Social Incubator, ONG cu expertiză în lucrul cu tinerii, construirea de formate educaţionale axate pe dezvoltare personală şi integrare pe piaţa muncii, care sprijină tranziţia către viaţa independentă a acestora.

"A fost o adevărată onoare să fac parte dintre cei care au fost martori la ideile inovative şi pragmatice pe care tineri remarcabili din toată ţara le-au susţinut cu ocazia Pitch Day, la finalul proiectului Start Major, care nu ar fi putut exista fără contribuţia şi implicarea oamenilor minunaţi din echipa UniCredit. Această iniţiativă, nu doar încurajează creativitate tinerilor, dar şi stimulează spiritul lor antreprenorial. Prin acest proiect, copiii devin arhitecţii viitorului şi ne oferă o privire fascinantă în lumea inovaţiei. Este uimitor cum, de la an la an, am contribuit la schimbarea unor destine ale tinerilor cu extrem de mult potenţial, cărora le putem deschide calea către ceea ce înseamnă ideea de antreprenoriat.", ne spune Alina Bulumac, Director Programe&Advocacy, Asociaţia The Social Incubator.

Start Major reprezintă unul dintre cele două programe de Educaţie financiară şi incluziune - alături de Academia Minţilor Creative - pe care le derulează UniCredit Bank în contextul Social Impact Banking, angajamentul companiei de a construi o societate mai echitabilă şi mai inclusivă, prin dezvoltarea bunăstării sociale şi economice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb