UniCredit Group estimează o creştere economică de 1,1% pentru 2010, în Europa Centrală şi de Est

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 august 2009

Jucătorii bancari din Europa Centrală şi de Est au fost afectaţi la nivelul lichidităţii, al costului finanţării şi al calităţii creditelor, dar atractivitatea pieţei bancare din regiune încă există, este de părere Debora Revoltella, Director de Analiză Strategică pentru ECE, potrivit unui raport asupra activităţii bancare din regiune, transmis de UniCredit Group

Semnale pozitive încep să se materializeze, dând speranţă de redresare a creşterii mondiale, care va stimula şi piaţa din ECE, se arată în comunicatul citat.

În urma reducerii semnificative a activităţii economice în 2009, economiştii UniCredit previzionează o creştere regională lentă de 1,1% pentru 2010, un semn pozitiv, care totuşi rămâne sub potenţialul regiunii ECE.

În prezent, pieţele au ieşit din "starea crizei de lichiditate", şi, mai ales pentru băncile cu acţionariat străin, lichiditatea nu reprezintă principala problemă, se mai arată în rapotrul UniCredit.

. "Acum, calitatea portofoliului de credite şi riscul de credit reprezintă constrângerile pentru sectorul bancar din ECE," a mai spus Revoltella, adăugând: "2009 şi 2010 vor fi ani dificili, dar perspectivele pe termen lung ale regiunii rămân intacte." Recuperarea diferenţelor în ceea ce priveşte nivelul de intermediere bancară şi promisiunea unei convergenţe rapide a veniturilor există şi în continuare, mai susţine comunicatul băncii. Creşterea nivelului de intermediere financiară va continua în regiunea ECE, chiar dacă ritmul creşterii va fi moderat. Redresarea creditării va începe cu sectorul corporate, dar şi în zona de retail încă se constată diferenţe foarte mari în ce priveşte gradul de intermediere bancară, mai ales în privinţa creditului ipotecar. Disponibilitatea finanţărilor la nivel intern şi extern va rămâne în continuare unul dintre principalii factori de creştere.

Potrivit analiştilor UniCredit, este important de reţinut că, în contextul actual, calitatea portofoliului de credite reprezintă principalul factor care face diferenţa între bănci - performanţa băncilor pe aceeaşi piaţă ar putea să difere astfel foarte mult

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb