UniCredit şi-a redus din nou participaţia la Yapi Kredi Turcia

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 februarie 2020

UniCredit şi-a redus din nou participaţia la Yapi Kredi Turcia

Grupul bancar italian UniCredit SpA mai făcut un pas, miercuri, spre eficientizarea structurii sale, anunţând că a plasat un pachet de 12% din acţiunile Yapi Kredi Bank, a treia bancă din Turcia, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

De la venirea sa la conducerea UniCredit, în anul 2016, francezul Jean Pierre Mustier a reuşit să taie cos-turile şi să amelioreze calitatea activelor conform unui plan de restructurare pe trei ani. Ultima decizie din strategia lui Mustier a fost luată în luna noiembrie a anului trecut când francezul a decis să dizolve un joint venture cu conglomeratul turc Koc Holding.

Anterior, UniCredit şi Koc Holding deţineau fiecare jumătate dintr-un pachet de 82% din acţiunile băncii turceşti Yapi Kredi prin intermediul unei societăţi mixte Koc Financial Services (KFS). După dizolvarea acestei societăţi mixte, UniCredit a obţinut o participaţie directă de 31,9% din acţiunile Yapi Kredi, participaţie care va scădea până la 20% după ultima plasare de acţiuni.

UniCredit a informat că "finalizarea cu succes a procedurii de plasare accelerată" către investitorii instituţionali a unui pachet de aproximativ 100,7 miliarde acţiuni ordinare Yapi Kredi s-a făcut la un preţ de 2,88 lire turceşti per acţiune, generând o sumă de aproximativ 2,9 miliarde de lire, aproximativ 440 milioane de euro. Cu toate aces-tea, grupul bancar italian a precizat că tranzacţia va genera un impact negativ în bilanţul pe primul trimestru, unul dintre motive fiind şi diferenţa dintre valoare de piaţă a participaţiei şi valoa-rea sa contabilă.

"Tranzacţia face parte din strategia în derulare a UniCredit vizând simplificarea structurii sale şi optimizarea alocării capitalului", a informat banca italiană.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb