Unii membri CNA vor să se adreseze Parlamentului, invocând presiuni politice

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 9 martie 2012

Unii membri ai CNA, printre care Ioan Onisei şi Narcisa Iorga, au declarat ieri, în urma demisiei lui Dan Grigore, că vor să se adreseze Comisiilor pentru cultură din Parlament, invocând presiuni politice la care este supus Consiliul, alţii disociindu-se de această iniţiativă.

Dan Grigore şi-a depus, ieri, demisia din funcţia de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), părăsind şedinţa după o scurtă declaraţie de presă.

Preşedintele CNA, Răsvan Popes-cu, a precizat că Grigore şi-a depus demisia la cabinetul său, că a luat act de aceasta şi o va înainta Birourilor permanente ale Parlamentului, forul care l-a numit pe Dan Grigore în funcţia de membru al Consiliului.

Vicepreşedintele CNA, Ioan Onisei, a luat cuvântul spunând: "Personal, dar nu numai eu, regret foarte mult că domnul Dan Grigore a fost nevoit, subliniez, a fost nevoit să demisioneze din Consiliul Naţional al Audiovizualului".

"Suntem aici câţiva oameni care declarăm că suntem solidari din punct de vedere moral cu gestul maestrului Dan Grigore. De asemenea, suntem unii dintre noi, poate vom fi cu toţii, convinşi că ar trebui să ne adresăm Comisiilor pentru cultură ale Parlamentului României în legătură cu degradarea spaţiului audiovizual, pentru că aşa cum bine ştiţi suntem o autoritate publică ce func-ţionează sub control parlamentar", a mai spus Onisei.

Narcisa Iorga a spus, la rândul ei, că i se pare "obligatoriu" să fie solicitată "intervenţia Comisiilor parlamentare pentru cultură în sprijinul Consiliului Naţional al Audiovizualului", care, din punctul ei de vedere, "este supus unor presiuni politice fără precedent".

"În activitatea CNA se interferează, prin declaraţii publice, oameni politici, parlamentari, care dau indicaţii preţioase asupra modului în care CNA să reacţioneze într-o speţă ordinară. (...) Eu voi insista ca forul suprem al unui stat de drept, care este Parlamentul, să sprijine o autoritate pe care o controlează, în sensul ca această autoritate să-şi poată duce la bun sfârşit misiunea publică. (...)Aşadar, presiunile politice la care este supus CNA astăzi consider că au fost şi cauza demisiei domnului Dan Grigore, eu nu voi demisiona, dar voi cere sprijinul Parlamentului", a spus Iorga.

Valentin Jucan şi Gelu Trandafir şi-au exprimat, de asemenea, sprijinul pentru această iniţiativă a adresării către Parlament.

"Vreau să spun că eu nu mă regăsesc în acest scenariu al presiunilor politice. Nimeni n-a exercitat presiuni asupra mea şi, dacă le-ar exercita, nu ar avea niciun succes", a luat în schimb cuvântul Christian Mititelu.

Şi Constantin Duţu a spus că, de când este membru CNA, niciodată nu s-au făcut presiuni asupra sa. "Întotdeauna am apelat la conştiinţa mea, la demnitatea mea (...). Şi din acest motiv mă disociez de ceea ce s-a spus până acum", a spus Duţu.

Pe de altă parte, Gelu Trandafir a amintit de mesajele de ameninţare primite de el şi Narcisa Iorga, despre care au vorbit pe larg într-o conferinţă de presă, pe 1 martie. Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Dan Grigore şi Gelu Trandafir, membri ai CNA, au declarat, în acea conferinţă, că sunt atacaţi în mod constant în emisiunile televiziunii Antena 3, Iorga spunând că a primit ameninţări cu moartea după ce realizatorul TV Mircea Badea i-a făcut publică fotografia şi adresa de e-mail.

După şedinţa de ieri, Ioan Onisei a declarat, citat de Mediafax, că nu se ştie deocamdată câţi membri ai CNA vor adera la această iniţiativă de a se adresa Parlamentului, însă Comisiile pentru cultură pot decide să audieze şi individual anumiţi membri.

Săptămâna viitoare urmează să îşi preia atribuţiile şi Lorand Turos, numit pe 28 februarie membru în CNA, a mai spus Răsvan Popescu.

Lorand Turos, numit membru CNA la propunerea grupurilor parlamentare ale UDMR, are mandat până la data de 19 decembrie 2012, perioada rămasă din mandatul lui Attila Szasz, care a demisionat din CNA în februarie, pentru că a hotărât să lucreze în presa audiovizuală în limba maghiară.

Pe de altă parte, şi mandatele preşedintelui Răsvan Popescu, vicepreşedintelui Ioan Onisei şi membrilor Constantin Duţu şi Gelu Trandafir se încheie la sfârşitul aces-tui an, aceştia fiind numiţi în CNA pe 19 decembrie 2006.

Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Mihai Mălaimare şi Christian Mititelu au fost în schimb numiţi pe 14 octombrie 2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb