"Unilever" se reorganizează

Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 11 februarie 2005

Compania a avut pierderi de peste 250 milioane de euro în ultimul trimestru din 2004

Grupul anglo-olandez "Unilever", cel mai mare producător mondial de bunuri de larg consum, renunţă la structura sa managerială duală (doi directori executivi) - care a durat vreme de 75 de ani. Aceasta este urmarea înregistrării unor pierderi de peste 250 de milioane de euro în trimestrul al patrulea al anului trecut.

"Unilever" intenţionează să renunţe la structura sa managerială cu două Consilii de Administraţie distincte, conduse de doi preşedinţi diferiţi, încercînd astfel să urgenteze procesul de luare a deciziilor. Astfel, francezul Patrick Cescau va deveni noul director executiv al grupului "Unilever", în timp ce olandezul Antony Burgmans va fi preşedintele non-executiv al Consiliului de Adminis-traţie. Încă din 1930, "Unilever" a avut două sedii distincte, la Rotterdam şi Londra. "Sperăm că noua structură ne va aduce beneficii în anii care urmează", declară Cescau, adăugînd: "Nu vom schimba lumea în 2005, însă vom face progrese".

"Unilever", deţinătorul mărcilor Dove, Lipton şi Knorr, a înregistrat pierderi de 255 milioane de euro în ultimul trimestru al anului 2004, comparativ cu profitul de 730 milioane de euro aferent perioadei similare din 2003. Acestea au fost primele pierderi raportate din 2000 pînă la ora actuală. Vînzările companiei s-au cifrat la 10,2 miliarde de euro, în scădere de la cele 10,5 miliarde de euro realizate în 2003.

Pe ansamblul anului 2004, "Unilever" a realizat un profit net de 1,88 miliarde de euro, în scădere cu 32% faţă de anul precedent. Vînzările au fost de 40,4 miliarde de euro, în scădere cu 6%. "Unilever" este pe cale să piardă poziţia de lider pe piaţa produselor de larg consum, după fuziunea recent anunţată dintre "Procter & Gamble" şi "Gillette", tranzacţie de aproximativ 57 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb